Хлябът е по-вреден за нашето здраве от чипса

Хлябът по-вреден ли е за здравето ни от чипса?

хляб здраве чипс

Доказаха, че в една филия хляб  може да има толкова много сол, даже колкото в един пакет чипс.

В списъка на едни от най-вредните храни попада чипса наред със свински кожички, дъвчащите бонбони,газирани напитки, поничките, кренвиршите, пържените храни, кетчупа и други.  Чипсът е храна съдържаща много наситени мазнини, и в едно вкусно пакетче чипс се съдържа голямо количество сол.

Любопитно е, че според новите изследвания хлябът е по-вреден от пакетче чипс. Оказва се, че в наше време в една филия хляб има толкова много сол, почти колкото в цяло пакетче чипс. Незнаехте, нали за солта?

Лекарите препоръчват на хората обичащи да консумират повече хляб, че трябва да му намерят заместител, ако желаят да бъдат по-здрави.

„В хляба съдържанито на сил е доста голямо.“, предупреждават ни.

Учените във Великобритания са изследвали над 300 вида изделия от тесто. Открили, че почти във всички  храни, които ежедневно консумираме, има доста повече сол, за която не знаем.

Специалистите ни напомнят, че на малките деца дневната доза сол не трябва да превишава 3 грама. Такова количество сол се съдържа например в един сандвич.

Прекалим ли със солта, може да ни грозят високо кръвно налягане, хипертония, инсулти и преждевременна смърт.

При нас  беше въведен  стандарт за хляба ни, освен за съществуващия стандарт за млечните продукти и колбаси, но на пазара ни все още има доста видове хляб и тестени продукти, за които все още нямаме подробна информация за тяхното съдържание.

One Reply to “Хлябът е по-вреден за нашето здраве от чипса”

  1. Ралица Рачева :

    Най-сигурно е сами да си приготвяме хляб. Само тогава ще знаем какво точно има вътре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.