Секс след 50-те! Жени, не се притеснявайте!

Сексуалната активност при жените след настъпване на 50-ата им годишнина не е мит!

секс жени

Със закръглянето на половин век животът не свършва, още по-малко тази златна възраст означава край на сексуалните занимания!

Въпреки че много жени се притесняват да дадат изражение на сексуалните си желания, след като са навършили 50 години, това е толкова погрешно, колкото и вредно. Според редица изследвания, жените, които са запазили сексуалната си активност и след настъпването на тази възраст, могат да се похвалят със значително по-пълноценен живот във всяко едно друго отношение, като за някои в сила е и твърдението, че те живеят с около 10 години по-дълго от тези, които са сложили край на секса.

Причината се крие в различните процеси, през които тялото преминава по време на сексуален акт, които забавят стареенето и подпомагат поддържането на жизнеността и младостта на клетките и на тялото като цяло.

Разбира се, с напредването на възрастта настъпват определени промени във функционирането на отделните системи в тялото, затова не бива да ви притесняват предписаните от гинеколога ви хормоналните таблетки. Най-често те де препоръчват при наличието на хормонален дефицит, водещ до сухота и сърбеж във влагалището, възпрепятстващи или затрудняващи сексуалния акт.

Освен това – редица специалисти заключават, че сексът е в главата, а не в тялото!

Източник: Здраве.орг

3 Replies to “Секс след 50-те! Жени, не се притеснявайте!”

  1. Бонбончето :

    Съгласна съм с написаното, въпреки, че аз съм на 20, но това не ми пречи да знам. Добрият сексуален живот подмладява/ и мама мисли така/.Тати също.

  2. ТАНЯ :

    ТАКА Е,РЕДОВНИЯ СЕКС Е ЗДРАВЕ! ПОТДЪРЖА ТЕ МЛАД И ТОНИЗИРАН,С УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ СИ ЖЕЛАН,НЕОБХОДИМ,ПОТРЕБЕН! АЗ СЪМ НА 54 И РЕДОВНО ПРАВЯ СЕКС,И НЕ СМЯТАМ ДА СЕ ОТКАЗВАМ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.