Каква е продължителността на здравословния секс?

афродизиак сексуална мощИзследване,  проведено от сексолози заключва, че оптималното време за един здравословен полов акт е между 3 и 13 минути. Това откритие опровергава схващанията, че по – голямата продължителност е ключът към добър сексуален живот. В това време обаче не се включва любовната игра, като освен това специалистите твърдят, че самият полов акт не бива да продължава по – малко от 3 минути.

Според лекарите, провели изследването, резултатите от него имат за цел да покажат на хората, които следват логиката „ако нещо е хубаво, нека го правим в повече”, че не са прави и че не е необходимо сексът да трае безкрайно, за да се изпита максимално удоволствие.

Д-р Голдщайн, който е редактор на списание, занимаващо се с проблемите в тази област, цитира проучване от 2005 година, в което са участвали 1500 двойки. Резултатите от това проучване са показали, че времето за един полов акт е било средно 7,3 минути (на жените са били дадени хронометри).

Според д-р Брандън, която е клиничен психолог, за мъжете е трудно да удължават времето, за което се извършва половият акт.

„Има толкова много митове за това как хората правят секс” – казва Брандън. „Сексуалният живот на повечето хора не е толкова вълнуващ, колкото си мислят всички”.

Надеждите на сексолизите, провели изследването са, че по този начин те ще дадат идея на свои колеги по целия свят какви критерии да си изградят за понятията „нормално” и „задоволително” при различните двойки, които търсят тяхната помощ.

Изследователят Ерик Корти смята, че проучването ще донесе и известно успокоение у хората, които ще се запознаят с него. Той счита, че повечето от тях ще си кажат „Аз издържам 5 минути, което е напълно нормално” или „Аз издържам 8 минути и това е добре”, като това ще свали напрежението при тях и ще им помогне да се насладят на един наистина добър секс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.