Защо мъжът може да изпита „сух оргазъм”?

сух оргазъм

При някои мъже е възможно да настъпи оргазъм, но това да не е причинено с отделянето на семенна течност.

Голяма част от представителите на мъжкия пол смятат, че те са стигали до оргазъм, но не са еякулирали. Те смятат, че това е нещо мормално, но всъщност този „сух оргазъм“ може да е предпоставка, която да доведе до по-сериозни пролеми със здравето. В такива случай трябва веднага да се потърси лекар-специалист, които да извърши преглед и да даде съвет.

Освен това, този „сух оргазъм“ е възможно да не е причинен от дадена болест, а да е следствие от малка промяна във физиологичното функциониране на мъжкия организъм.  Такава промяна може да бъде усилване на стягането от страна на ПС мускула – мускула, които обхваща вените, които кръвонапълват пениса. В случаите, когато мускулът е твърде засилен, мъжът може да не отдели семенна течност съзнателно по време на оргазъм.

Така наречената ретроградна еякилация също може да доведе до „сух оргазъм“. При нея мускулите на пикочния мехур се свиват и не позволяват на спермата да влезе в него. Това я кара да се върне в обрата посока и по този начин не излиза през края на пениса.

Също така операция на простата може да причини това състояние. Други състояния които могат да са причина са множествената склероза и диабетът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.