За хомеопатичната профилактика у дома

За хомеопатична профилактика вкъщи ...
Днес хората стават все по-независими из всяка една от сферите на живота, особенокогато включва въпроса за здравето.

Много се насочват към алтернативните методи за лечение, защото искат  да се грижат за здравето си и за здравето на своето семейство. Едно от първите профилактични средства за тези обстоятелства можете да започнем с приема на Шуслеровите минерални соли.

Неведнъж редица изтъкнати учени са акцентирали, че здравословната диета е голямо значение при профилактиката против различните заболявания.

Въпреки всичко, доста от заболяванията се нуждаят от по-сериозно и задълбочено лечение. Разни  други здравословни проблеми могат да възникнат в резултат на преживян шок или страх от травма.

Хомеопатията е съсредоточена върху лекуването на човека, а не лекуването на самата болест. В тази си същност при хомеопатичното лекуване няма граница за това, което искате да постигне – то ще се справи много успешно и с лекуването на хроничните заболявания.

Живял през 19 век в Германия д-р Шуслер е лекар и хомеопат. Целта му е да „засили“ здравето при хората.

Той ни е завещал една проста система за лекарството, която всеки един  може да научи и да запомни. Известна е като биохимия – биохимичното лечение на самото заболяване, с помощта на клетъчните или тъканните соли.

Сътворява 12-те минерални соли осигуряващи нужния баланс за организма. Ако има недостигът за всяка една от тях напълно е възможно да се  достигне до развиването на определено заболяване. Приемайки конкретната сол вече ще се възстанови изгубеното равновесие.

По никакъв начин системата на д-р Шуслер не би могла да замени хомеопатичното лечение, но е един чудесен метод за профилактиката и облекчаването на някои симптоми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.