Запекът може да се подобри, използвайки сок от домати

Запек - доматен сок

Ако имате проблеми свързани със затруднено изхождане и желаете да ги решите по естествен път, можете да се доверите на доматите и сокът който се получава от тях.

За запекът може да има много причини – стрес, заседнал живот, диета бедна на фибри и други полезни вещества – всичко това има отрицателно действие върху нашето тяло, включително и храносмилателната система. В резултат на всички тези фактори може да се появи запек.

От основно значение е да реагираме колкото може по-бързо, тъй като само по този начин ще сме сигурни, че проблемът ще бъде решен по природосъобразен и благоприятен за организма начин.

Благоприетен ефект върху запекът оказва консумацията на сок от домати. Това се дължи на факта, че в доматите се съдържа антиоксиданта липокен – той помага при различки сърдечни заболявания и понижава риска от появата на туморни заболявания, също така приема му се препоръчва и при болни с проблеми с храносмилането.

Ефектът на липокенът може да се повиши, чрез прибавянето на 2-3 капки олио или маслинено масло към сока, което води до ускоряване на метаболизма и храносмилането. По този начин изхождането става по-лесно, което е предпоставка за по-ниска телесна маса.

В допълнение – сокът от домати съдържа големи количества витамин C, една от чийто функции е да спомага за правилното действие на имунната система. Също така доматеният сок е богат на калий, като по този начин осигурява на тялото необходимата му дневна доза.

За правилното функциониране на храносмилателната система е достатъчно да се приемат по две чаши доматен сок дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.