Болки При Ходене По Голяма Нужда

pexels-photo-4114710.jpeg
Photo by cottonbro

При запек, при наличие на малки цепнатини на лигавицата в областта на ануса, както и при хемороиди ходенето по голяма нужда (дефекацията) може да бъде затруднено и болезнено. Страхът от болка може още повече да потисне затруднената дефекция, като по този начин запекът става още по-продължителен.

Богатата на несмилаеми съставки храна, изобилното поемане на течности, допустимото и съответствуващо на общото състояние раздвижване, както и редовната дефекация предотвратяват тези оплаквания. При малки цепнатини по лигавицата, които могат да бъдат много болезнени, обезболяване се постига с подходящи свещички.

В резултат от дразненето на аналната лигавица при продължителна диария може да се появят болки, обусловени от възпалението. В такъв случай е полезно след всяко изхождане аналната област да се намазва с подходящ мехлем. Поддържането на максимална чистота предотвратява настъпването на възпалителни изменения.

Известно е, че почти всеки болен на постелен режим се оплаква от затруднения при ходене по голяма нужда, дължащи се на промени в обичайния дневен режим. Това се отбелязва особено често при употреба на подлога, също и при безапетитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.