Категории

Връзка с нас

Мнения
Има опаковки от 200 и от 500... ...»
Пешо
Мисля, че е много добро средство за хубава коса и .. ...»
Гергана
Много са яки, само искам да питам за етричните мас.. ...»
Дидо

Антидиарични, чревни противовъзпалителни и антиинфекциозни средства

A07. АНТИДИАРИЧНИ, ЧРЕВНИ ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНИ И АНТИИНФЕКЦИОЗНИ СРЕДСТВА (ANTIDIARRHEALS, INTESTINAL ANTIINFLAMMATORY AND ANTIINFECTIVE AGENTS)
Диарията е състояние, което се характеризира с честа дефекация повече от три пъти на ден. При нея се наблюдава промяна на обема и консистенцията на изпражненията от кашави до воднисти. Често диарията е съпроводена с отпадналост, повръщане, температура и намален прием на храна и течности. При продължителна диария се наблюдава развитието на дехидратация, която се изразява с изостряне на чертите на лицето, изсъхване на устните и езика, хлътване на очите, намалена еластичност на кожата, а при тежки състояния се наблюдава и загуба на съзнание. Причините за развитието на диарията могат да бъдат бактериални и вирусни чревни инфекции, амебиаза, хелминтози, муковисцидоза, болест на Крон, дисбактериоза, неспецифичен улцерозен колит, лекарствени средства (магнезий-съдържащи лекарства, лаксативи, холиномиметици, метилксантини).
При наличие на диария е необходимо да бъде проведено съответното адекватно лечение, тъй като има опасност да се развият водно - електролитни и инфекциозни нарушения. За целта се използват антидиарични, противовъзпалителни и антиинфекциозни лекарствени средства.
 

Покажи:
Сортирай по:
СЪСТАВ: Лоперамид хидрохлорид. Отнася се към средствата, потискащи моториката на чревния тракт. ..
6.69 лв.