За да сме здрави трябва да внимаваме с какво се храним

Храните, които произвеждаме, за да консумираме са преди всичко вредни. Много от проблемите, свързани  със здравето са именно от преработените храни.

Ако  искате да сте здрави, то избягвайте следните храни :

1 . Кетчуп, майонеза, горчица  –  Вкусните пици са гарнирани с тези пикантни подправки, но замисляте ли се, че те са плод на чиста химия и са извънредно вредни за вашия организъм.

2 . Чипс – колкото и апетитно да е да похапвате чипс, то знайте, че той се отразява зле на вашата фигура, а солта в него повишава кръвното налягане.

3 . Кренвирши – една от храните от която трябва да се откажете са кренвиршите. Те са произведени от отпадъчни животински продукти, консерванти, оцветители и др. От това се разбира колко са вредни за здравето ви.

4. Газирани напитки – на бутилките за безалкохолни напитки е обозначено съдържанието им: подсладители, оцветители, консерванти и др. Те са причина за здравословни  проблеми в областта на храносмилателния тракт.

5.  Бялата  захар – не напразно е наречена „  бялата  смърт ‘’ – затова, за да се предпазите  от диабета, който бавно убива организма, то я заместете с натурални подсладители.

4 Replies to “За да сме здрави трябва да внимаваме с какво се храним”

 1. Ралица Рачева :

  Надвийте изкушенията. Ако все пак се изкушите и посегнете към храна, която не е толкова полезна за вас, не забравяйте че постоянните всекидневни и здравословни навици, а не постоянните лишения, са пътят към здраво и щастливо тяло. Ако много ви липсва определена храна, хапнете малко и се насладете на вкуса без да прекалявате. Желая ви успех!!!

 2. Ралица Рачева :

  Научете се да се забавлявате и да се храните здравословно. Не е нужно да страдате, защото сте в ресторант или на почивка. Поръчайте салатата със зехтин, вместо олио, рибата на скара вместо пържена и т.н. Впечатлете приятелите си с грижата за здравето си във всяка ситуация.
  Обичайте себе си!

 3. Ралица Рачева :

  Ограничете кафето. Вместо него приготвяйте зелен чай или освежаваща вода с лимон.Осигурете достатъчно количество есенциални мазнини в диетата си от риба, зехтин или други студено пресовани растителни олия. Не избягвайте животинските мазнини, съдържащи се в месото и млечните продукти. Консумирайте натурална заквасена сметана и масло.
  Грижете се за себе си!

 4. Ралица Рачева :

  Дръжте полезни малки закуски на работното си място или у дома. Така винаги ще имате с какво да захраните тялото си, дори когато сте заети и нямате време да излезете или да приготвите храна.Може да ги носите и в дамската си чантичка. Така правя аз, защото вече съм установила, че масово се продават вредни за здравето храни. ОБИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ И ПОЛАГАЙТЕ СТАРАНИЕ! ТО ВИНАГИ БИВА ВЪЗНАГРАДЕНО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.