5 начина да предпазим зрението си

Очни проблеми : 5 начина да предпазим зрението си - здраве, макула, очи, зрение, дегенерация, витамини, кислород

Промените в зрението настъпват толкова постепенно и бавно, че не се забелязват, докато не стане късно. Непременно следете състоянието на очите си.

Пет начина да предпазим нашето зрение

Съветваме ви да си обърнете внимание при случай, че виждате правите линии като на вълни или пък в центъра на вашето полезрение се появи размазана точка тип ала петно.
Тези две промени идват вследствие на определеното като възрастово очно заболяване „Дегенерация на макулата”, което е честа причина за ослепяване след навършване на шестдесет годишна възраст.

Не чакайте да стане най-лошото, а вземете превантивни мерки докато е време. Изпълнението на петте съвета – начина да предпазим нашето зрение е препоръчително ако искате да виждате добре и да се радвате на пълноценно зрение.

1 – Половин таблетка мултивитамин, сутрин и вечер – седемгодишно експертно изследване показва, че дамите, приемащи добавки, включващи B6 фолиева киселина както и B12, развиват значително по-рядко Дегенерация на макулата. Също не бива да забравяме и за набавянето на Омега 3 кисили.

2 – Обърнете внимание на показателите си – често високото кръвно налягане, наднорменото тегло и холестерол са причини за Дегенерация на макулата.

3 – Консумирайте ядки – те са полезни както и всички пълнозърнести храни, зеленчуци и пресни плодове. Всички тези храни са полезни за очите, тъй като имат богато съдържание на витамин C и E както и каротеноиди (лутеин, бета каротин и други).

4 – Откажете тютюнопушенето – пушачите и хората поемащи цигареният дим са потенциално застрашени от Дегенерация на макулата.

5 – Извървявайте пеша поне 5 км. на ден – полезените за сърцето, белите дробове и вашата сексуалност фактори са благоприятни и за очите ви. Нервите на макулата са разположени във вашата ретина, която се нуждае от добро количество кислород.

Вярваме, че ще се възползвате от тези пет начина за защита на зрението. Бъдете здрави и се радвайте на всички красиви неща, които живота ни предлага. Успех и до нови срещи с нашата поредица от полезни и практични здравни съвети за вас и близките ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.