4 истини за забременяването!

Истина номер 1

Забременяването е възможно по време на цикъла – макар че доста малка част от жените менструацията и овулацията им съвпадат, това не е изключено. Още повече, че след полов акт сперматозоидите могат да обитават в организма на жената до около 5 дена и ако овулацията е била скоро след цикъла, има реален шанс да е настъпила бременност.

 Истина номер 2

Промивката след секса не намалява риска от забременяването. Причината се крие във факта, че сперматозоидите са необикновенно бързи и много подвижни. Ако са попаднали в тялото на жената много трудно ще бъдат „върнати” по обратния им път. В това време промивките не са препоръчителни, съветват ни горещо гинеколозите.

Истина номер 3

Забременяването е възможно и при прекъсване на половия акт, при който партньорът изважда члена си преди самата еякулация.  Причината се крие във факта, че при всеки един момент, когато членът на мъжа е в ерекция даже преди да е стигнал до оргазъм и да е еякулирал напълно е възможно да се отдели предеякулационна течност, която много трудно може да бъде различавана, но и в нея също се намират сперматозоиди.

Истина номер 4

След спирането на противозачатъчните хапчета имало определено време, през което не можело да се забременее, но гратисен период няма. 3 дни след изпиването на последната таблетка противозачатъчно яйчниците си възстановяват  дейността.

5 Replies to “4 истини за забременяването!”

 1. Ралица Рачева :

  Възможен ли е сексът по време на менструалния цикъл? За голяма част от мъжете, които изповядват някои от световните религии този въпрос не може дори да бъде поставен. Според народните схващания и някои религиозни такива жената по време на цикъл се смята за “нечиста”и поради това всяко сближаване с нея по време на този период се забранява.Евреите са превърнали въздържанието в такъв момент почит в правило,докато жителите на Западна Европа не се подчиняват на подобни схващания.

 2. Ралица Рачева :

  Съществуват сериозни основания да си зададем въпроса дали въздържанието по време на цикъл има хигиенични основания или това е древен предразсъдък в основата, на което лежи погрешно съждение? Съвременната наука клони към втората теза. Разглеждането на този въпрос трябва да бъде погледнато както в светлината на физическите, така и на психическите фактори.

 3. Ралица Рачева :

  Притесненията за протичането и обстоятелствата около сношението по време на цикъл са големи както за мъжете, така и за жените. Появата на жената в така ситуации носи рискове за нейното самочувствие (ако партньорът е недоброжелателен и недалновиден), приемането й като естетичен обект, а също така и за целомъдрието на жената. Последният аргумент се корени в подсъзнанието, когато сексът по време на менструация навяват мисли за “нечистотията “ на жената в този период.общото схващане е, че по време на най- силното кръвотечение е по – добре да се въздържате от полови контакти, докато в началото и края на цикъла половите контакти се предпочитат.

 4. Bonboncheto :

  ама ужас аз повечето неща не ги знаех Ще има на какво да науча приятелките

 5. Вили Великова :

  Благодаря и за тази статия. Аз имам две деца и за мен е много важно да имам правилна позиция, за да ги възпитам добре. Признавам че научих неща които не знаех. Благодаря.Приятен ден ви желая и очаквам с нетърпение публикациите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.