Периоди през които жената пълнее

Много рядко може да срещнем жена, която да не е повишила килограмите си през даден етап на нейния живот. Това може да се е дължало на обездвижване, повишаване на количеството и калоричността на приетата храна и много други. Въпреки това има определени етапи от живота, през които повишаването на теглото няма как да се избегне:

– Пубертетът – на този етап, когато девойката съзрява полово, тялото се заобля. Като под влияние на половите хормони, какъвто е естрогена в дадени части на тялото се натрупват мазнини и тялото придобива характерните си извивки.

Ако това е съпроводено и с постоянния прием на храни като тестени продукти, чипс, сладко – може да се наблюдава начален етап на затлъстяване.

– Бременността – през този период повишаването на телесното тегло е наложително. Въпреки това бъдещата майка не трябва да спазва правилото, че трябва да консумира храна за двама, понеже това е вредно както за нея, така и за плода.

– Контрацепция – тогава се приемат различни хормонални препарати, което от своя страна води до качването на килограми. Разликата е, че при някои жени това става при прекратяването на приема, а при други – веднага след започването му.

– менопауза – с навлизането в климакс тялото на жената също се променя. След 50-ата си годишнина около 60% от жените напълняват, като това се дължи на настъпилите промени в хормонално отношение.

– Менопауза – когато жената навлезе в климакс в тялото започват различни промени. Когато навършат петдесет години по-голямата част от жените повишават теглото си, което се дължи на настъпилите хормонални промени.

2 Replies to “Периоди през които жената пълнее”

  1. Радослава Иванова :

    Прекрасно е написано! Точно, кратко, ясно! Важно е да внимаваме!За да имаме самочувствие, ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ!

  2. Bonboncheto :

    Радослава, много точно го каза. Трябва да внимаваме с теглото си. Майка ми например като по млада беше много готина, а сега като стана на 50 много напълня и отпуснала се е. Много ми се иска пак да е слабичка и готино да и стоят дрешките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.