3 природни оръжия за борба с косопада

            Косата на много мъже, както и жени започва да оредява до достигането на средна възраст. За някой мъже това не е голям проблем, за други е притеснително. За жените обаче, оредялата коса е нещо ужасяващо.

На много места по света косата на жената се приема за една от най – величествените й черти и е повод за гордост и добро самочувствие. Оредяващата коса може да накара една жена да се чувства по – малко такава, дори непривлекателна. Това може значително да понижи качеството на живота й – тя се принуждава да излиза по – рядко, да крие проблема с шапки и т.н.

Неслучайно индустрията за производство на стимулиращи растежа на косата препарати, перуки и бомбета процъфтява. Но преди да инвестирате известна сума пари в пособия, с които да прикриете проблема или химикали, ето 3 алтернативи, които може да опитате:

–          В края на 90 – те група учени изпробват нестандартна теория, като участие взимат 86 души с оредяваща коса. Групата е разделена на две, като първата половина ежедневно прилагала смесица от масло от жожоба и масло от гроздови семенца  върху скалпа. Втората половина използвала същата смесица, но с добавки – етерични масла от мащерка, розмарин, лавандула и кедрово дърво. Периодично главите на участващите в изследването били снимани, след което снимките били показвани на дерматолози, които не знаели кой пациент каква смесица от масла е използвал. По този начин дерматолозите установяват, че при 44% от групата, използвала етерични масла има значително подобрение, докато такова се забелязвало едва при 15% от другата група.

Етеричните масла не са скъпи и трудни за намиране, така че ако имате оредяваща коса може би си струва да опитате.

–          Друга билка, която може да бъде полезна е жен – шенът. Той е известен като адаптогенно средство – подобрява способността на организма за справяне със стреса. Но проучвания, правени при животни през последните години показват, че той помага и при косопад.

–          И накрая една билка, която се използва, за да засили растежа на косата от векове – нарича се корен фо – ти. За него не са правени мащабни проучвания, но двама университетски изследователи в Китай твърдят, че зад вековната употреба на този корен стоят солидни научни аргументи.

Всяка една от тези 3 алтернативи може да работи по различен начин за всеки от нас. Все пак има добри шансове, че поне една от тях ще проработи за вас, като в най – добрия случай ще се радвате на решение на проблема с косопада при спестени много пари за традиционно лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.