Удължаването и сгъстяването на косата е вредно за здравето

удължаването и сгъстяването на косата вредноЕксперти призовават за отказ от удължаването на косата. Според тях, няма по сигурен начин да се влоши здравословното състояние от подобна процедура. В същото време, търсенето на допълнителни коси е нараснало през последните няколко години с 40%. Същевременно все повече и повече хора се обръщат за помощ към лекарите във връзка с негативните последствия от удължаването на косата, казва експерта по здравето на косата и скалпа Стив Обрайън.
Факт е, че поради допълнителните коси страдат космените фоликули, изпитвайки напрежение. Това може да предизвика възпаление и загуба на коса. Експертите подчертават, че колкото по-дълга е допълнителната коса, толкова по-голяма вреда се причинява на косата. А лепилото, восъкът и другите методи, използвани за закрепване на допълнителните коси на главата, предизвикват чупливост и изтъняване.

One Reply to “Удължаването и сгъстяването на косата е вредно за здравето”

  1. Пенка Златева :

    Тук вече нещо не съм съгласна. Имам позната, която е с удължена и сгъстена коса. Има зашити лентички в косата. Страхотно е готина. Знам, че от около десет години ходи така. От нея съм чувала, че е адски готино и не вреди на косата. Ами тя ги носи вече 10 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.