Термалната вода – видове, предназначение и начини за използване

термална водаТермален означава топъл, горещ и най-често се отнася за минерални извори, при които оптималната температура на водата е 33,5С. Тези извори съдържат над 42 различни минерала, като с най-голяма концентрация са сяра, калций и хлор. Заради разнообразието си от тези полезни минерали водата от тези извори се използва, както за лечение на различни заболявания, така и в съвременните спа терапии.

Какво представлява термалната вода?

Термалната вода всъщност е вода богата на минерали, взета директно от минералния извор при строги стерилни условия. Полезните съставки, които съдържа я правят висококачествен търсен и препоръчван от дерматолозите продукт, както за ежедневна употреба, така и при някои кожни заболявания.

Видове термални води

На пазара има голямо разнообразие от термални води, което затруднява избора ни и започваме да се питаме еднакви ли са всички тези продукти, по какво се различават и как да направим своя избор.

Термалните води се различават по минералите, които съдържа всяка една от тях. Някои от тях съдържат повече сяра, в други има повече силиций, в трети преобладават селенът и цинковия сулфат. По-голямата концентрация на някои съставки прави термалната вода по-подходяща за определен тип кожа (суха, мазна, нормална), но всички видове са предназначени за чувствителна кожа и не водят до алергични прояви от страна на организма.

Състав

Най-общите съставки,които присъстват в повечето термални води са: калций, магнезий, цинк, мед, сяра, литий, стронций, флуор, бром, бор

Свойства

-Не съдържат консерванти

-Бактериологично чисти

-Високо минерализирани

-Хипоалергични

-Успокояват раздразнената кожа

-Хидратират кожата

За какво се използват

Използването на термална вода се препоръчва при:

-Атопичен дерматит

-Розацея

-Чувствителна кожа,която лесно се възпалява под действието на различни фактори

В ежедневието:

-След спортуване

-След епилация/депилация/бръснене

-При слънчево изгаряне

-При раздразнения или зачервяване по кожата и/или лицето

-По време на пътуване за освежаване

-При премахване на грима

-За освежаване на лицето и тялото

-За хидратация

Употреба:

Термалната вода се пръска директно върху лицето, като спрея се държи на 10-15см разстояние. Изчаква се няколко минути, за да може капчиците да се абсорбират в кожата, след което останалия продукт се попива с памучен тампон чрез леки потупвания.

Опаковка

Всички термални води са под формата на спрей като по този начин полезните съставки се разнасят максимално добре върху зоната, която е напръскана. Предлагат се под формата на флакони най-често от 50, 150 и 300мл. Преди употреба не е нужно флаконът да се разклаща.

Авторът на статията поддържа блог в който можете да намерите още интересни статии и ревюта на козметични продукти – Fashion & Beauty .

One Reply to “Термалната вода – видове, предназначение и начини за използване”

  1. Пепи :

    Интересна статия! Благодаря за информацията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.