Остър колит

Как да разберем дали страдаме от остър колит

остър колит

Храненето с неподходящи, съмнителни хранителни продукти, водещо до хранително отравяне е възможно да бъде източник на остър колит. Причина може да бъде и приема на антибиотици.

Ако подозирате, че страдате от подобна болест е наложително да посетите лекуващият ви лекар. Той ще извърши преглед и ще установи дали каква е причината за неразположението и дали е нужно посещение при специалист.

В началото ще бъде проведен преглед, ще бъде назначено провеждането на изследвания на кръвта и при съмнения за колит може да се извършат и изследвания на фекалната маса. По този начин се получават резултати, които с голяма точност могат да бъдат използвани при диагностицирането на различните типове колит.

След прегледа, при положение че се открие подут стомах, в комбинация с мек корем, има голяма вероятност боледувате от остър колит.

При проведените изследвания на кръвта ще се установят повишени нива на левкоцитите.

При изследването  на фекална маса ще се открие наличието на паразити и бактерии.

Как протича лечението на остър колит?

Лечението на колит е възможно да се проведе по различни методи  в зависимост от причината за възникване на заболяването. В повечето случаи се прилага диета специфична за колита и се приемат антибиотици. По-рядко се налага хирургическа операция, ако е налично разкъсване или друг тип нарушаване на дебелото черво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.