Спастичен колит

Информация относно заболяването спастичен колит

спастичен колит

Спастичния колит е болестно състояние, което най-често се среща в Америка, Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия при повече хора, отколкото  астмата, депресията и диабета взети заедно.

Спастичният колит е е физично, а не физиологично разстройство, при което са засегнати предимно червата и по-конкретно дебелото черво.

При спастичния колит се наблюдават болки в долната част на корема, запек, диария или редуване на двете състояния, чувство за подутост на корема, образуване на газове, гадене.

Разстройството не се лекува напълно, въпреки това съществуват голям брой ефикасни методи за контрол и дори пълно премахване на симптомите на спастичния колит.

На практика спастичния колит не е болестно състояние, а функционално разстройство, което означава, че червата функционират не както трябва.

При съмнения, трябва да бъде уточнено, че симптоми са наистина породени от спастичен колит. Като цяло при спастичния колит са характерни симптомите свързани с продължителна коремна болка и напъни, съпътствани от запек или диария или комбинация от двете. Пристъпите могат да се наблюдават по всяко време на денонощието. Газообразуването е друг симптом, които се среща често, докато повръщането е по-рядко. По време на менструалния цикъл при жените е възможно да настъпи изостряне на състоянието.

One Reply to “Спастичен колит”

  1. Ралица Рачева :

    Много хора имат спастичен колит, може би всеки втори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.