Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия

Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия
Sacral Chakra или Свадхищхана чакра е втората от седемте чакри в човешкото тяло.  Тя е разположена под пъпа, в центъра на корема и свързва сплита на простатата, надбъбречната жлеза, половите жлези и бъбреците. Нарича се още сакрална чакра.

Тази чакра се визуализира с оранжев цвят и е свързана с притока на сексуална енергия, усещането за греховност и вина, и отговаря за отношението към интимните и творчески връзки.

Sacral Chakra помага за баланса в живота, като стимулира чувството на свобода и отговорност. Всички творчески идеи и импулсивни реакции произтичат от Свадхищхана.

Енергията, която преминава през Sacral Chakra, се нарича Хара. Задържането и липсата на нормален приток на Хара може да е причина за появата на заболявания на половата и отделителната система, проблем в общуването с интимния партньор и други.

Когато енергията в Свадхищхана чакра е балансирана, качества като чувствителност и интуиция се увеличават. Хората се превръщат в идеалисти и мечтатели, което им помага да се справят по-лесно с възникнали проблеми и стресови ситуации.

Липсата на баланс, от своя страна, може да доведе до блокиране на творческото мислене и умението за комуникацията с околните, агресивно поведение, загуба на реална преценка и други.

Балансирането на Хара може да се постига с релаксиращи техники, медитация и с помощта на мантри.

Източник: Puls.bg Снимка: Dreamstime

2 Replies to “Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия”

  1. Наталия Цветкова :

    Един от начините да се постигне този баланс е чрез Рейки.Не знам учените и лекарите какво казват по този въпрос,но фактите са си факти!И се постигат чудесни резултати!!!!

  2. Вили Великова :

    Здравейте, госпожо Цветкова! Благодаря за изказаното мнение! Ще се радвам на бъдещо сътрудничество между нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.