Рейки

Рейки произхожда от японските думи – рей, значещо „вселена”, „дух”, „душа” и чи, което значи „универсална жизнена енергия”. Целта на рейки е да пази баланса на енергия в тялото и по този начин да подобри здравето, тъй както и другите източници алтернативни методи на лечение.

Възстановяването на баланса на Чи в организма може да повлияе благоприятно посредством ръце, според последователите на рейки.

Пациентът е облечен по време на процедурата и е или седнал, или легнал в покой. Върху тялото или от близо до него са ръцете на лечителя. При рейки съществуват 12 до 15 различни положения на ръцете. Докато лечителят почувства потока от енергия да спре или да се забави, ръцете се задържат на правилната позиция. Процедурата трае от 2 до 5 минути.

При друга техника практикуващият и пациентът не са в пряк допир един с друг.

След процедурите, част от хората подложени на това течение, съобщават че чувстват отдъхване и отмора. Друга част пък  описват сънливост, гъделичкане, затопляне и чувство на освежаване.

 Действие и приложение на рейки

Рейки се прилага за подобряване на общото здравословното състояние, при хронична болка, стрес, възстановяване от анестезия, гадене (в следствие на химиотерапия).

Също както и  останалите алтернативни методики на лечение чрез допир, рейки терапията дължи своето действие на свойството си да отпуска тялото. Налични са малко доказателства за действието на рейки в лечението на по-горе изброените заболявания. Ето защо вие решавате дали да пробвате рейки като допълнение към  лечението ви, предписано от лекар.

Какво сочат проучванията

Рейки е нарочен за метод на лечение на много заболявания и състояния. За жалост тази процедура не е все още напълно разучена и затова не са налични каквито и да е научни доказателства. Само едно  изследване  до сега показва, че рейки може да има позитивен ефект върху кръвното налягане, сърдечната и дихателната система.

2 Replies to “Рейки”

  1. Наталия Цветкова :

    Здравейте!Енергията Рейки е изключително интелигентна.Тя не би отишла там където може да се навреди,в най-лошият случай ,просто ефектът ще е нулев.Не съм чула или прочела още за вредата от нея.Тъй като аз се занимавам с Рейки,бих благодарила ,ако някой ми подаде такава информация-(за вредата от нея).За ползата върху други хора няма да спомена,но за себе си мога да изредя редица примери.Това не е лекарска процедура и не отрича лекарският преглед-напротив,много е добре да бъде наблюдавана от такъв.

  2. Вили Великова :

    Здравейте, госпожо Цветкова! Сърдечно благодаря за споделеното от Вас мнение. Да, самата истина е всичко, написано от Вас! Ще се радвам на бъдещо сътрудничество между нас!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.