Рейки ли е терапията за вас?

Думата „Рейки” е комбинация от две японски думи „рей” (универсален) и „ки” (живот, енергия). Практикува се като терапевтът поставя ръцете си леко на или малко над лицето на пациента. Лечебната процедура произлиза от духовните учения на Микао Усуи в Япония в началото на XX век. Целта е да допринесе за изцелението на човека и е част от алтернативната медицина.

Рейки спомага за възвръщане на баланса на всяко едно ниво от съществуването: емоционално, физическо, умствено, духовно и социално. Намалява стреса и облекчава болката и страданието. „Хората, доверили се на този метод за алтернативно лечение често споделят, че имат подобрение в съня и храносмилането, както и по-голямо благополучие в живота. Усещат се по-мотивирани, депресията им отшумява и изпитват огромно облекчение”, споделя Памела Майлс, Мастер Рейки.

А това безопасно ли е всъщност?

Да. Няма никакви странични ефекти. „Тази терапия само може да помогне, но не и да навреди”, напомня Майлс. Няма как да се предозирате. За разлика от лечебните методи „Терапевтичен допир” и „Енергийно докосване”, където специалистите насочват енергията и лекуват дисбаланса, при Рейки терапевтът е нещо като проводник. Потокът на енергия и използването му зависят от потребностите на конкретния човек, който се подлага на лечение. Тук няма съзнателно контролиране или насочване на енергията от терапевта.

Как можете да практикувате?

Всеки може да се научи, като посещава специално организирани обучения от квалифицирани специалисти, които разкриват тайните на методите и въвеждат в практиката учениците си.  Има 3 вида на практикуване на Рейки: първа, втора степен и мастър. Последното стои най-високо по стълбата на познанието и дава възможност на мастъра да обучава.

Как да изберете подходящ специалист?

Памела Майлс съветва, че познанието и опитът са много по-важни от вида лечител. Терапевтът първа степен може да притежава много повече опит, за да ви помогне, отколкото този, който има втора степен. Позаинтересувайте се кой са добрите лечители в района ви и се оставете да ви помогнат. Ако не сте чували за такива, попитайте приятели или познати, потърсете в интернет. Рейки се използва все по-често и е един от известните алтернативни методи за изцеление, затова съм сигурна, че ще намерите подходящ специалист.

В един момент от живота си всеки от нас има нужда от духовно изцеление. Индивидуалните нужди на всеки определят как точно ще се използва Рейки върху пациента. Важно е да се знае, че този тип терапия не е заместител на основните мерки при поява на заболявания, въпреки че много хора използват Рейки паралелно с предписаното от лекари лечение. Прочетете още интересни статии по темата тук http://reiki.newage.bg/ и помнете – системата не изисква вярата ви в нея, а само желанието да опитате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.