Пчелната отрова е новият ботокс

пчелаПчелната отрова е в състояние да активира производството на колаген, който е от съществено значение за еластичността на кожата, счита д-р Сун Ми Хан от Националната академия на селскостопанските науки на Южна Корея.
Той е създал козметична линия, в основата на която е пчелната отрова. А новозеландската компания Manuka Doctor обещава, че това средство ще изтласка от пазара Botox, тъй като е негова алтернатива.

Създателите предупреждават, че когато се прилага върху кожата средство на база пчелна отрова, човек чувства изтръпване. Организмът в този момент си мисли, че е ухапан от пчела. В резултат към мястото на ухапване се устремява кръв, стимулира се изработката на колаген и еластин.

Между другото, за получаване на пчелна отрова, е разработена специална технология за събиране, която не предполага убийство на насекомите. Пчелите се принуждават да ужилят стъкло-колектор. Когато на повърхността се натрупа достатъчно отрова, тя се изсушава и  почиства. Само в пречистена форма отровата попада в крема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.