Какво ни кара да преяждаме вечер?

Стана ясно, защо вечер късно имаме необуздан апетит!

преяждане

Различни фактори ни карат да преяждаме вечер

Много хора се оплакват, че вечер имат неконтролируем апетит, което е сериозен проблем. В наскоро проведени проучвания, обхващащи различни здравословни аспекти, е била разкрита връзка между стреса, които се отразява на човека на физическо и психологично ниво и вечерното преяждане.

При хората, които страдат от различни психични отклонения, преяждането в късните часове се приема като част от заболяването, която включва и хроничното прекаляване с алкохол.

Склонността към преяждане – хиперфагия, особено в късните часове е проблем, от който страдат около 1,5% от жителите на земята.

При наличието на даден психически проблем, това състояние се проявява до 12,3% по-често, смятат изследователи от Пенсилванския университет, извършили изследване в тази област.

Учените смятат, че болните не само са зависими от храната, а също така и от аклохол и голям брой психотропни вещества.

Все още предстои да се натрупват още данни в тази област, тъй като те са все още оскъдни, за да може да бъде направен извод. Въпреки всичко не трябва да се смята, че психичните проблеми са единствената причина, която води до вечерното преяждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.