Пет съвета за стройна и стегната фигура

слабо тяло
Съветите, които ще ви представим в тази статия ще ви гарантират гладка и нежна кожа, здрави мускули и изправена стойка. Неща, които излъчват енергия и жизненост. Лесно можете да включите тези идеи в дневния си план. Благодарение на тях не само кожата ви ще изглежда добре, вие самите ще се чувствате фантастично!

Масаж на съединителната тъкан

Активира уморените клетки, обмяната на веществата в кожата и заедно с поглаждащите движения стимулира лимфопотока в краката. Прави се поне веднъж на ден.

За по-стройни глезени

Седнете на пода пред стена, вдигнете високо краката и ги опрете на стената. Обхванете глезените с ръце и с лек натиск ги плъзнете към коленете – 5 пъти за всеки крак.

За стройни бедра

Сложете крем против целулит или подхранващ лосион от коленете до ханша и масажирайте с кръгови движения, усилете леко натиска при движението нагоре. Завършете с масаж с пощипване – хванете кожата с палец и показалец, леко дръпнете нагоре и пуснете. Кожата се затопля, кръвоснабдяването й се подобрява.

Силициевата киселина заздравява съединителната тъкан.

От това зависи доколко свежа изглежда кожата ни. Ако съединителната тъкан е здрава и еластична, деколтето ни е перфектно, талията ни е добре оформена, разбира се, с помощта и на коремните мускули, тогава се намалява рискът от целулит по бедрата и седалището.

За здрава коса и нокти

Един курс на лечение със силициева киселина подпомага образуването на колаген и еластин, които са влакната на съединителната тъкан, заздравява сухожилията и връзките, кръвоносните съдове,

косата и ноктите. В аптеките се предлагат различни продукти със силициева киселина. Важно е да знаете, че ефектът се проявява след два до три месеца.

Детоксикиращите бани прочистват органите и кожата отново засиява.

Отровите от околната среда, вредните храни и нездравословният начин на живот оставят своите следи в организма ни и пречат на енергията ни. Черният дроб, основният детоксикиращ орган, не може да се справи с всичко и това, което остава, се натрупва като шлака в тъканите ни и натоварва кожата ни. Тя трябва ежедневно да се справя с около половин литър остатъци от обмяната на веществата. Детоксикиращите бани могат да й помогнат.

За красива кожа

Баните се правят с вода, която е с pH от 8,5 до 9, което ускорява отвеждането на киселини и остатъци от обмяната на веществата по принципа на осмозата. В аптеките се предлагат различни продукти за детоксикиращи бани. По същия начин действат и баните с морска сол и водорасли. Времетраене – от 30 до 60 минути при 38 градуса. Междувременно си правете масаж с четка или груба ръкавица. Най-добре е да правите баните вечер, защото след тях е добре да си почивате.

Йога, за да се чувстваме добре

Комбинацията от специални, динамично изпълнявани позиции на тялото (т.нар. асани) със силна дихателна техника поддържа в равновесие хормоните при жените, особено в климактериума.

Йогата действа на няколко нива – стойката става по-изправена, фигурата по-стегната, хармонизира се функцията на органите, активира се индивидуалната енергия (чакрите) и се намалява стресът.

Запишете се на курс по йога и ще усетите резултатите след няколко седмици.

Скачане за по-здрави мускули

Не е необходима специална подготовка и загряване, може да се прави у дома и навън. Всяка тренировка ни дава сила, издръжливост. Координация и просто по-добро настроение.

Скачане на въже

Тренира мускулите на краката, корема, седалището и ръцете. Въжето трябва да се върти само с китките, лактите са притиснати към тялото. Отначало скачаме със събрани стъпала, а след като влезем в ритъм, можем да засилим темпото и да преминаваме от крак на крак. Алтернативата е да скачаме възможно най-дълго на един крак и после да сменим крака. 10 минути скачане са ефективни колкото 30 минути тичане.

Скачане на батут

Тренира мускулите и издръжливостта, ускорява изгарянето на мазнините и активира лимфния отток.

Въртене на обръч

Добре е за талията, бедрата и ханша. Прави ни по-гъвкави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.