От цигарите не се отслабва, а се дебелее

цигари дебелее

Социалното мнение е, че от цигарите се отслабва, но британски изследователи са опровергали това твърдение и са доказали, че от цигарите се дебелее.

Изследването е продължило около 5 години и в нея са взели участие повече от 3000 активни пушачи.

След като резултатите са били ясни, самите учени са останали доста изненадани. Те очаквали да потвърдят мнението, че цигарите поддържат фигурата, но са открили противоположно на това, че се дебелее.

Ръководителят на групата доста подробно обяснява, че понижаването на теглото при пушачите е мит и причината на това е че те много по-трудно контролират хранителните навици в сравнение с хората, които не са пристрастени към никотина.

Същите учени разбиха и заблудата, че хората на средна възраст, които пушат изглеждат по-слаби. Както знаем, цигарите съдържат много вещества, които имат въздействие върху ендокринната система, при което се получава така, че количествата получени мазнини да не се разпределят равномерно и да доведат до деформация на тялото. Това е факт, дори когато не става дума за наднормено тегло.

Британските учени допълват още, че при хората отказали цигарите наскоро, се наблюдава понижаване на теглото, което от своя страна подмладява кожата с няколко години.

2 Replies to “От цигарите не се отслабва, а се дебелее”

  1. Пенка Златева :

    Хайде сега да ви видя ще пушете ли, защото аз не пуша. Всичко ми е на ред, както пее Васил Найденов.Ами постарайте се и вие.

  2. Лея :

    Много сте самонадеяна не трябва да се конкурираме с хората, а да ги окуражаваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.