Орален секс – като завършек на добрите взаимоотношения

Орален секс - като завършек на добрите взаимоотношения
Желанието да доставим максимално удоволствие на партньора по време на секс може да се постигне по много и различни начини. Оралната любов е един от примерите за достигане на максимално удовлетворение от секса.

За много двойки обаче оралната любов е табу и партньорите се притесняват да си поискат това приятно разнообразие в секса.
Специалисти съветват, че най-добрият начин за отпускане по време на секс са добрите и открити взаимоотношения. Когато имате доверие на човека до себе си и не се притеснявате да споделите и най-еротичното си желание или мисъл, тогава сексът ще се превърне в повече от удоволствие, ще се превърне във връзка.
Оралната любов не е „срамна“, но за някои хора, особено за дамите, може да е много по-интимна и от вагиналния полов контакт. Самият акт е едно напълно самоотдаване на половинката и понякога изисква време преди дамата да направи фелацио или да се наслаждава на кунилингус.

Не е препоръчително да насилвате партньора за орална любов, желанието трябва да дойде от самия него, това може само да допълни удоволствието от самия акт. Съществуват пози в секса, като 69, които могат да допринесат за пълното и съвместно изживяване на оралната любов.

При по-продължителна връзка, партньорите могат така да си паснат, че да постигат оргазъм едновременно, докато си доставят орално удоволствие.
Оралната любов, както сексът въобще, особено с непознат или непостоянен полов партньор, крие своите рискове за здравето. Болестите могат да се предадат и по този път.

Едни от най-често срещаните и предавани болести чрез орално-генитален сексуален контакт са сифилис, гонорея, папилома, хепатит, генитален херпес и други.

Гениталния херпес е инфекция, причинена от херпес симплекс вирус втори тип. Обикновено засяга половите органи при мъжа и жената, но може да се срещне и кръстосано предаване. При което херпес вирус втори тип може да попадне в тъканите на устната кухина или обратното – херпес симплекс първи тип, който причинява херпеса по устата, попада върху гениталиите.

Напоследък излизат данни, че човешкият папилома вирус е отговорен за развитието на рак на гърлото, който също може да се предаде чрез фелацио. Добре известно е, че предаването на ХИВ-вируса се осъществява по полов път, независимо от вида сексуален контакт.

Сексуално активните хора трябва да са наясно, че при упражняването на орална любов всички рискове относно здравето остават валидни, както при вагиналния и аналния полов контакт.

Препоръчително е при правенето на орална любов с непознат да се взимат същите предпазни средства, както и при вагиналния.
Източник: Puls.bg

4 Replies to “Орален секс – като завършек на добрите взаимоотношения”

 1. Надежда Николова :

  Много млади хора прилагат орален секс, като средство зо предпазване от забременяване. Опасността от заразяване със заболявания предавани по полов път, обаче остава!

 2. Ралица Рачева :

  Младежите предпочитат оралната любов и с цел предпазване от бременност,но много важно е да се знае,че това не ги предпазва от инфекции предавани по полов път. Рискът е същият!

 3. Bonboncheto :

  всичкото го разбрах ама не разбрах сигурно ли е ама аз не знаех че пак може да се заразиш

 4. Ексцентричната :

  мноо интиреснуй туй цунки а си пийм ръкийкътъ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.