Полезни съвети за хора с високо кръвно налягане

Редовните разходки на чист въздух са сред най-препоръчваните начини да свалите кръвното.

За поддържане на нормално кръвно налягане, страдащите от хипертония, редовно трябва да приемат предписаните им медикаменти. Днес ще напишем няколко многополезни съвети за борбата срещу високото кръвно, в които се надяваме да се вслушате.

– Не се ядосвайте и не правете няколко неща едновременно. Избягвайте шумните спорове и скандали. Създайте си спокойствие около вас.

– Избягвайте продукти като : животински мазнини, маргарин, червено месо, пушено месо, черен дроб, мазни млечни продукти. Добре е менюто ви да се състои основно от зеленчуци, но без моркови и картофи. Добавете към храната си ръжен хляб, соя, плодове, пилешко месо или овесени ядки.

– Яжте редовно (от пет до шест пъти дневно) и приемайте храната на малки порции. Последното ви хранене трябва да е поне два часа преди сън.

– Не прекалявайте с чашката. Концентратите са изключително вредни за вашето състояние. Прекратете употребата на кафе и силен черен чай.

-Не гледайте натоварващи филми или криминални предавания с насилие и жестокости. Постарайте се да не четете книги до късно вечер.

– Създайте си режим и опитайте да не заспивате по-късно от 22:00-22:30 вечер. Преди да легнете може да се разходите на въздух или да вземете контрастен душ.

– След като се събудите изпийте една чаша вода. Може да си позволите и малко гимнастика като след влезте в банята за душ.

–        Създайте си план, в който всеки ден да присъства физическа работа. Не пропускайте и задължителната разходка.

– Бъдете позитивни и взимайте от живота с пълни шепи. Радвайте се на хубавите неща като вашите успехи и тези на хората до вас. Надяваме се, че по този начин ще бъдете щастливи и ще получите това така необходимо за вас спокойствие.

Това бяха нашите съвети. Силно се надяваме да сме били полезни, желаем ви здраве!

One Reply to “Полезни съвети за хора с високо кръвно налягане”

  1. Пенка Златева :

    Аз нямам високо кръвно, но знам, че повечето хора имат, особенно с напредване на възрастта. Съветите са много хубави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.