Няколко излишни килограмa водят до депресия, а не до затлъстяване

затлъстяване и депресияФренски учени са провели изследвания и направили изненадващ извод: стройните тийнейджърки са по-малко засегнати от депресия в сравнение с техните връстнички, които имат няколко килограма наднормено тегло.

Изследването опровергава установилото се мнение, че дебелите хора имат положителна нагласа. Чувство за благосъстояние може да се дължи на хормонални и невроендокринни особености, съчетани с наднормено тегло. А може да бъде резултат от това, че човекът се е отказал от борбата с наднорменото тегло и се е научил да обичам себе си такъв, какъвто е.

В проучването, за установяване на връзката между индекса на телесна маса и депресията, участвали около 40 000 младежи. Дадената връзка е актуална както за момчета, така и за момичета. Освен това, повече момичета са били в състояние на депресия, въпреки че те са по-малко в сравнение с връстниците си от противоположния пол. При момчетата затлъстяването или просто излишните килограми се асоциирали с депресия. При момичетата пък повече психични проблеми се фиксирали във връзка с леко наднормено тегло.

5 Replies to “Няколко излишни килограмa водят до депресия, а не до затлъстяване”

 1. Ралица Рачева :

  Приемайте една трета от протеините за деня със закуската.
  Те забавят храносмилането и предпазват от колебанията в стойностите на кръвната захар. Също така снабдяват организма с триптофан, който действа като антидепресант.Желая ви успех!

 2. Ралица Рачева :

  Закусвайте всеки ден.
  Превърнете закуската в автоматичен навик и ще забравите завинаги понижената кръвна захар в края на деня и неистовото желание да си хапнете нещо сладко. Желая ви успех!

 3. Ралица Рачева :

  Закусвайте по-рано.
  Най-добър резултат има, когато дори и да не сте гладни закусвате в рамките на един час след ставане. Заради понижената кръвна захар рано сутрин мозъкът произвежда един хормон, който подтиска апетита, но го увеличава по-късно през деня.Приятен апетит и добро настроение ви желая!

 4. Bonboncheto :

  ами аз със 100 грама да кача и съм в депресия Всяка сутрин се тегля и ако съм качила цял ден стоя гладна ама после съм си супергот

 5. Вили Великова :

  Всичко е много вярно. Аз много държа на добрата визия. Придържам се към здравословен начин на живот. Спортувам. Храня се здравословно. РЕДОВНО ЧЕТА ВАШИТЕ СТАТИИ и правя изводи за себе си. Благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.