Лечение на плексит

lechenie i simptomi na pleksitКак протича лечението на плексит

В отговор на стреса, на който е подложено нашето тяло (операция, грип, физическо претоварване), нервите на врата или ръката може да се възпалят. Това състояние се нарича плексит. Не е известна точната причина.

Плекситът е много болезнен, заради което се ограничава подвижността на ръката. С времето болката минава, но пациентът тогава ще забележи парализа и скованост в рамото и ръката. Степента на парализа е различна, като случаите на пълна парализа са изключително редки.

При плексит през първите няколко дни приоритетна е борбата с болката. След като острата болка премине се започва лекуване на плексита с физиотерапия. Физиотерапията спомага за увеличаване на обхвата на движенията и последващо възстановяване. При някои пациенти процесът на пълно възстановяване изисква продължително и упорито лечение на плексита.

Изключително редки са случаите, когато се налага операция.

Тъй като раменния сплит представлява мрежа от нерви, започваща от гръбначния стълб и контролираща движенията на мускулите и чувствителността на рамото, ръката и дланта, една травма на тази мрежа (предизвикана например от катастрофа, спортна травма, падане и др.) може да прекрати функционирането на ръката. Тумори, свиване и облъчване също могат да засегнат раменния сплит.

Благодарение на развитието на  медицината през последните десетилетия вече е възможно прилагането на напредничавата микрохирургия(включително трансфер на нерви и мускули).

Източник: zdrave.ws

4 Replies to “Лечение на плексит”

 1. Kiara Kiara :

  писал го е някои които си е запълвал свободното врепе

 2. писал го е някои които си е запълвал свободното врепе

 3. katrin :

  zdraveite bashta mi strada ot ostri bolki v ramoto mislim che e pleksit nqkoi moje li da mi kaje nqkakvo efikasno lekarstvo ili nqkakvo lechenie blagodarq

  1. koko :

   Ne gubete vreme ,varvete na mineralniqt bacein na Drujba,Varna . Az zabravix za bolkata camo c 5 poce6teniq !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.