Кожни кръвоизливи

кожни кръвоизливиТе могат да се проявят по различен начин: точковидни и единични, точковидни с последващо сливане до засягане на по-голяма или по-малка площ, масивни. Те могат да обхванат отделни области или цялото тяло. Тези особености на появата им имат диагностичио значение.

Кожните кръвоизливи са първоначално синьозеленикави („сини петна“ при контузии). След това се появяват зеленикави и жълтеникави отсенки. Промяната в цвета се дължи на разграждането на кръвния пигмент (хемоглобина) и е нормална еволюция.

Кожни кръвоизливи без ясна причина, като удар, нараняване и др., могат да бъдат указание за непоносимост към дадено лекарствено средство. Появата им след прием на лекарства налага незабавно уведомяване на лекаря!

Опасности при кожни кръвоизливи

Кожните кръвоизливи не са опасни. Загубата на кръв е незначителна. При съществуваща склонност към кръвоизливи се препоръчва да се избягват пристягащи дрехи. Те предизвикват застой на кръвта с последващ кръвоизлив. Не се допускат масажи или други подобни лечебни действия.

One Reply to “Кожни кръвоизливи”

  1. Hosting :

    В редки случаи кръвоизливите се наблюдават по лицето, дланите, ходилата и лигавицата на устата . Кожните кръвоизливи имат различен цвят, в зависимост от това кога са се появили. Преминават от морав към зеленикав, до жълт цвят накрая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.