Как да почистим втвърдената ушна кал в домашни условия?

ушна калВ домашни условия човек може лесно да почисти ушните си канали от втвърдилата се ушна кал. Процедурата е лесна за изпълнение. В ушния канал се вкарва омекотяваща течност. След известно време, когато калта се е размекнала, можете да подпомогнете отстраняването й с раздвижване на слуховия канал в посока напред-назад. Това става, като си мърдате долната челюст.

Омекотяващата течност се приготвя по следния начин. В кафеена лъжичка топла вода се сипват три капки от мек течен миещ препарат от типа на шампоаните. Лягате на лявата си страна. Сипвате половината от приготвената течност в дясното си ухо. Изчаквате една минута докато течността попие добре навътре. Обръщате се на дясната си страна и повтаряте манипулацията с лявото ухо. Преди това притиснете носна кърпичка върху отвора на дясното ухо, за да не изтече навън разтворът.

Трябва да приложите процедурата в три последователни дни. Ако в края на третия ден ушната кал все още не се е изчистила, със спринцовка за уши впръскайте топла вода. Тя ще отстрани калта и ще освободи канала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.