6 прости стъпки как да отстраним мазнините в менюто си

отслабванеНека да погледнем истината в очите, ние действително употребяваме твърде много мазна храна. Да се забрани яденето на сланина с постановление на правителството е нереално, но да се намалят мазнините в собствения начин на хранене е напълно възможно. За това трябва да се направят само 6 прости стъпки.

Лесни стъпки за отстраняването на мазнините

  1. Използвайте мерителни лъжици. При задушаване или пържена на месо не наливайте масло в тигана направо от бутилката, никога не слагайте парче краве масло на око. Отмервайки нужното количество масло, ще можете да контролирате дневното потребление ма мазнини.
  2. Яжте риба, постно месо, пилешко или пуешко филе. Изрязвайте цялата видима мазнина от месото и кожата на пилето.
  3. Гответе храната на грил, открит огън, във фурната, на пара или в микровълнова печка. Може също да задушавате, но при това се старайте да използвате минимално количество масло. По-добре да се използва растително масло (например зехтин).
  4. Купувайте обезмаслени млечни продукти. В чаша 1% -но мляко има 6 г по-малко мазнини, отколкото в същото количество обикновено мляко.
  5. Помнете за наличието на скрити мазнини в сладкишите. Кроасаните, кифлите, бисквитите и кракерите също понякога съдържат много мазнини. Изключете от диетата си продукти, съдържащи забранени мастни киселини. Внимателно четете списъка на съставките. В продуктите не трябва да се съдържат трансмазнини и напълно хидрогенирани масла.
  6. Бъдете особено внимателни когато ядете навън. Бързата храна и много блюда в ресторанта съдържат много мазнини. Попитайте сервитьора в кои блюда има минимално количество мазнини.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.