Домашно лечение на някой болести на стомаха

гастрит диагнозаЧервата на човека трябва да се почистват два пъти в го­дината: пролет и есен. Ако желаете да бъдете здрави, праве­те го.

Горчи ли ни сутрин в устата, това означава, че трябва да вземете очистително. Стомахът ще трябва да се разтрива 7 сутрини с топла вода и да се налага 7 вечери с възварен то­пъл овес. Ако болестта се е появила през лятото, налагане­то може да се извърши и с шума от бъзак (сварена, за да омекне). На осмата сутрин се взема очистително.

45 г силемекия(александрийски лист) се вари в 800 г во­да. Когато тя изври до 500 г. се отцежда само отварата и към нея се прибавят 100 г захар. Изчаква се разтапянето на захар­та. Отварата се изпива в продължение на 8 часа по малко, не наведнъж.

След 8 дни седемте разтривки се повтарят, повтаря се и налагането с овес 8 сутрини.

Ако не се намери силемекня (александрийски лист), тя се замества от английска сол 45 г, смесена с 500 г вряла вода и 100 г захар. Изпива се в разстояние на 3 часа. До вечерта не поемайте никакви храни.

Глауберовата сол също се взема като английската след 7 разтривки и налагане с овес 7 вечери. На осмата се вземат 45 г глауберопа сол, 500 г вряла вода и 100 г захар. Изпиват се предобед, в разстояние на 3 часа, по малко и по време на разходка. Докато не се пречисти стомахът, не поемайте ни­какви храни, След 8 дни прочистването се повтаря.

Помага и рициновото масло. Когато имате запичане на червата, от него се взема 45 г и се смесват в 200 г топло прясно мляко. Изпива се по малко. В случай, че не намери­те рициново масло, ще вземете 45 г мана и ще я сварите в 500 г вода и 100 г захар, Течността трябва да остане до 250 г. Изпива се по малко до вечерта. След 8 дни повтаряте същия начин на лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.