Домашно лечение на глисти

лечение на глистиПоявява се след използуването на хранителни вещества на недообработени свинско, овче и говеждо месо. Недоварени и не­допечени. Може да се придобие като болест и след пиенето на вода с такива глисти. Открива се в изпражненията на чо­века във вид на бели малки или големи късчета. Има и дру­ги признаци на глистната болест: виене на свят, чернеене пред очите, болки в червата, слабеене от ден на ден.

Лечение на глисти

Лекарствата за лечение на глисти са много. Може да бъде изхвърлена глистната маса след седемдневно хранене със со­лена риба (косат или шаран), подправена с чесън и оцет. След това се приготвя разтвор от 10 г кори от нар, 10 г цвят от кусо, 12 лъжички тиквено семе, корени от мъжка папрат — 12 г, които, изсушени и счукани, се варят в 1500 г вода или прясно мляко. Варенето продължава, докато течността остане 700 г. Изпива се рано предобед, през 6 часа, без да се яде през деня. Вечерта се пие рициново масло, смесено с вино или прясно мляко. Разтворът се пие, докато се изхвърлят глис­тите. Трябва да се внимава да не остане главата на глистата в червата, защото глистата се завъжда отново. Главата е мал­ка, като карфица.

Друг лек срещу тази болест е зелевата чорба през месец март след силно вкисване. Предобед се пие по 500 г на гла­ден стомах, след 6 часа се изпиват 36 г рициново масло. Сто­махът се пречиства. Това се повтаря до пъцното излекуване на болния – до изхвърлянето на глистата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.