Домашно лечение на брадавици

брадавициБрадавиците (кокошите тръни) се появяват по външната кожа на ръцете най-често.

Напролет, през май и април, кога­то цъфти дребният млечок, се откъсват от него листа и с тех­ния сок се маже всяка сутрин брадавицата (кокошият трън). Има и друга лековита билка — жълтеничето. Тя расте в градините и има жълто мляко. След мазане с него кокошите тръни се лекуват.

Полезно е и мазането нощем със сол и лимонтозу (лимо­нена сол и морска сол), смесени наедно във вода. С този раз­твор се мокрят парчета от плат и се полагат върху брадави­ците. Може да се прилага смес от винен оцет и каменна сол. С този разтвор се мокрят парчета от плат, които се изпол­зват за покриване на кокошите тръни.

Домашно лечение на брадавици от шанкър

Брадавиците от шанкър в слабините и по половите органи се лекуват с разтвор от 100 г дървени въглища на прах, 15 г камфор и 300 г свинска мас. С тази смес се мажат брадави­ците всяка вечер. Болното място се мие с пепелява вода. Лечението трае от 10 до 20 дни. Шанкърът е женска болест. Не се ли започне лечение навреме, последиците са тежки и развитието на заболяването е застрашително. Брадавиците се лекуват и със сок (млякото) на смокинята, като се намазва самата брадавица не повече от 2-3 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.