Диетолозите съветват да се търси „опасната зона“

вредни храниСлужители на Cornell University са разработили нов подход към намаляване на теглото. В програмата си за отслабване те предлагат да се тръгне от навиците на хората, а не да ги мъчим с ограничения.
Учените предлагат всеки човек да определи своята „опасна зона“. Тази „зона“ се определя експериментално. За някои хора е достатъчно а преминат от големи чинии към малки. Други специалисти по хранене препоръчват да забравите за бонбоните – както се оказа, когато до кутията с бонбони трябва да се измине разстояние по-голямо от 2 метра, потребността от тях отпада.

„Опасна зона“ често е навикът да се яде при шофиране или на работното място.

Според диетолозите, ако следвате техните препоръки в рамките на една година могат да се свалят 5-10 килограма. Сред съветите са включени препоръки за съхраняване на любимите, но вредни продукти по-далече в хладилника, пускане вилицата в интервала между хапване на следващото парче, сменяне водата с други напитки.

2 Replies to “Диетолозите съветват да се търси „опасната зона“”

  1. Надежда Николова :

    Прекрасна статия! От вашият сайт научавам много интересни и полезни за мен и моето семейство неща. Благодаря ви! Желая ви успех!

  2. Bonboncheto :

    Страхотни сте! Много хубаво пишите. Аз съм си супер готина, ама пак много научавам от вас. Много ви харесвам. Хареса ми това за големите и малките чинии.ша го направя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.