Болки при уриниране

Острите възпаления на пикочния мехур водят до характерна пареща болка при уриниране, нерядко преминаваща в спастични напъни. Налице са непрекъснати позиви за уриниране, при което всеки път се отделят само няколко капки. Тези неприятни болки обикновено изчезват напълно след няколко дни. Това се постига чрез топло облекло, седящи бани. Възпалителният процес може да премине от пикочните пътища в бъбреците. Подобни оплаквания могат да се появят и при бъбречнокаменна болест.

Грижи в домашни условия при болки при уриниране

При домашни условия грижите са насочени преди всичко към затопляне на долната половина на корема. Задължително трябва да се следи дали урината е с променен цвят, както и дали не е прекратено отделянето на урина.

Затруднения при уриниране

Затрудненията при уриниране (продължително изчакване до поява на струята при възрастни мъже) е типичен симптом за аденома на простатната жлеза. Това е доброкачествено разрастване, което при наличие на по-значителни затруднения при отделянето на урина се отстранява по оперативен начин. Възможно е затрудненията да се дължат ма злокачествено разрастване. При своевременна диагноза е възможна успешна хирургическа намеса. Затрудненията при уриниране, дори и без придружаваща болка, винаги налагат преглед и преценка от лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.