Балнеолечение на дископатия

балнеолечениеПреди да споменем връзката между балнеолечението и дископатията, нека изясним за тези, които не знаят – какво представлява всъщност балнеолечението?

Това е форма на лечение, при която се използват минерални бани. Важното при този вид лечение е водата, която ще се използва за водната баня да бъде богата на различни минерали като радий, сяра, селен и други. Що се отнася до температурата на водата, балнеолечението може да се осъществи и чрез топла вода, и чрез студена такава.

Ако се чудите кога е открит този метод на лечение – той съществува от много отдавна! Още древните римляни, траки и гърци са го използвали. Дългото му просъществуване е още едно доказателство, което подсказва, че щом се е запазило до днес, значи наистина има позитивен ефект.

Към днешна дата, на територията на страната има десетки селища, разполагащи с минерални бани и предлагащи балнеолечение, а условията за прекарване няколко дни на подобно място са много добри.

Балнеолечението има лечебни свойства. Минералните бани могат да помагат при проблеми със сърцето, бронхит и др. Минералната баня може да се използва също и за подводен масаж и гимнастика, а топлата вода спомага за подобряване на пречиствателната функция, на бъбреците.

Каква е връзката между дископатията и балнеолечението обаче?

Минералните извори, обикновено са разположени на места, където климатът е добър. Чист въздух, красива природа наоколо, много вода за лечение и т.н. Всичко това оказва положителен ефект върху лечението на заболявания, отнасящи се към периферната нервна система и не само. Едно от тези заболявания е и дископатията.

За осъществяването на водния масаж се използват специални инструменти. Особено полезни при дископатията и другите подобни заболявания са минералните извори, богати на сяра.

Добре е освен балнеолечението да се правят и специални упражнения, когато сте на почивка, на избрани от вас минерални бани.

По принцип на местата, където се предлага спа и лечебни минерални бани има специалисти, чиято задача е да помогне при осъществяването на нужната терапия, която да облекчи болката на страдащите от дископатия. Те дават насоки при правенето на различните видове упражнения. Също така е важно масажите да се правят от специалисти, за да има положителен ефект. Хидромасажите също спомагат за облекчаване на болката.

Преди да се подложите на такъв вид масаж, обаче е добре да се консултирате с Вашия лекар. Например, при някои хора не е препоръчително да се възползват от водни масажи, „разтривания” и загревки. Пример за такива хора са тези, които страдат от плексит.

Дископатията може да бъде сбъркана с други заболявания. Именно затова ви съветваме първо да се консултирате със специалист лекар и чак след като той направи изследвания и официално диагностицира това заболяване, можете да се консултирате с него относно методите за облекчаване на болка, които смятате да предприемете, дали са подходящи при вашето състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.