Алтернативно лечение на дископатия

дископатияДископатия е заболяване, което може да предизвика силна болка в областта на гърба и гръбначния стълб. Често лекарите предписват различни лекарства и кремове, които да спомогнат за лечение или облекчаване на болката.

Въпреки това, обаче, все повече хора прибягват до т.н. „алтернативно лечение”.

В тази статия ще ви изброим няколко начина за алтернативно лечение, които могат да заменят или да се използват в комбинация с предписаните от лекаря ви мазила и лекарства.

Посещението на минерални бани в Павел баня или на други места е един от най-популярните алтернативни методи за лечение на дископатията. Минералните води са богати на различни минерали, които спомагат за намаляване и дори изцяло премахване на болката от гърба. Използвайки лечебните свойства на водата, в комбинация с масажите и упражненията, това е един чудесен, ефективен и много предпочитан начин, чрез който да се лекува дископатията.

Използването на инжекции с озон

За този метод са чували съвсем малко хора – вероятно само тези, които имат заболяването и са се интересували от начините, чрез които може да се лекува дископатията. При лечението с озон, почти няма налични контраиндикации. Също така, успеваемостта е над 95%, а възстановяването става веднага – без каквито и да било странични ефекти. Продължителността на лечението с озон е около 1-2 месеца.

Метод номер 3 – лазерна терапия

Трябва да имате предвид, че независимо от факта, че имате налична дископатия, тя няма как да се излекува на момента и на 100%. Все пак, лазерната терапия е ефективна според редица хора, което я поставя в списъка за алтернативните методи за лечение на дископатия. Продължителността на курса, лечението е от 5-10 дни.

Бабини деветини – рецепта със слънчоглед

При този метод, се използва специален крем, с който се намазва болното място. Той е създаден с помощта на питки слънчоглед и тяхната обработка за период от няколко седмици.

При четвъртият метод става ясно, че ракията освен за наздраве и търсене на повод за събиране, върши работа и по отношение лечението на дископатия. С помощта на малко вълнен плат и ракия, можете да си направите и сами „лечение”, което да успокои болката, причинена от заболяването.

Чудно как разтворът от вода и други съставки, може да повлияе на дисковата херния. Е, странно или не, върши работа и облекчава болката.

Различни хора твърдят, че с помощта на непрана вълна, малко кромид лук, счукани люти чушлета и черен пипер са достатъчни не само да премахнат досадната болка временно, но и да ви отърват завинаги от нея.

Дали в действителност е така, можете да тествате и сами, но не пропускайте да се консултирате първо с вашия лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.