Ако изберем да лекуваме артрита с билки

билки за лечение на артрит

Народната медицина има свои начини за третиране на заболяването артрит.

Артрит е заболяване, което се развива стадийно, затова при много от пациентите болезнеността временно преминава, без да е необходимо прилагането на лечебна терапия. В някои случаи до появата му води наскоро прекарано инфекциозно заболяване (например ангина, грип), което предизвиква възпаление на ставите. При малка част от пациентите артритът е генетично обусловен.

Първите симптоми при артрит

По принцип, първите индикации за развитието на артрит се свързват с болки в засегнатите стави, с подпухване и оток – най-често на коленните или глезенните стави. С развитието на възпалението могат да бъдат засегнати и други стави както и сухожилия.

Лечение на артрит

Лечението на артрита е продължителен процес, които често трае повече от година. Освен противовъзпалителни медикаменти (от групата на нестероидните противовъзпалителни средства – НСПВС) за намаляване на последиците, често се препоръчва и прием на антибиотици.

С какво могат да помогнат билките при лечението на артрит?

Именно тук в помощ може да бъде и народната медицина. Естествените продукти са особено популярни при лечението на артрит. Съществуват различни методи за въздействие върху заболяването, като с най-голямо доверие се ползват билковите отвари, които се приемат вътрешно под формата на настойка.

При болни стави народната медицина препоръчва приготвянето на настойка от невен, от жълт кантарион или от листа от боровинка. Те се приготвят по традиционния начин – чрез запарване с гореща вода.

Когато болката е силна и възпалените стави създават осезаем дискомфорт, може да се приготвя мехлем от борови пъпки. Те се събират и почистват, след което към тях се добавят няколко лъжици захар и се затварят и оставят на тъмно място за около една седмица.

С получената смес се мажат възпалените от артрита стави до спадане на отока.

източник: Здраве.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.