Категории

Връзка с нас

Мнения
Много са ефективни, а имат само билки. Уникален ар.. ...»
Габи
Изглежда ми надежден и мисля да го пробвам, все па.. ...»
Александра
Танинал, най - доброто средство против разстройств.. ...»
Кати Станчева

БАРСА (BARSA) капс. 460 мг. х30 - Велеви

БАРСА (BARSA) капс. 460 мг. х30 - Велеви
11.89 лв.
бр. КУПИ!

БАРСА съдържа:

- Стандартизирани сухи екстракти от лечебните растения:

  • Мечо грозде - листа /arctostaphyllos uva-ursi L-folia/ 175 мг
  • Бяла бреза - листа /betula alba L-folia/ 175 мг
  • Черен бъз - корен /Sambucus nigra-radix/ 10 мг
  • Натриев бикарбонат - 100 мг

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Барса се прилага при: възпаление на пикочо-отделителната система - пиелонефрити, цистите, уретрити, при бъбречно-каменна болест, при възпаление на жлъчния мехур и жлъчните пътища, при подагра.

ДЕЙСТВИЕ:

- Екстрактът от листа на мечо грозде има уроантисептичен ефект, дължащ се на фенолните гликозиди - арбутин и метиларбутин. Арбутинът е причина за увеличаване на диурезата /отделянето на урина/, както и понижаването на кръвно-захарното ниво. Тези ефекти са далеч по-изразителни при алкална среда. Има данни за добро въздействие при лечение на диарии. Наблюдава се и адстрингентен ефект.

- Екстрактът от листата на бяла бреза има диуретичен ефект дължащ се ан флавоноидите и калиевия нитрат, притежава противовъзпалително и антимикробно действие, което се определя от богатството на флавоноиди и терпени. Наличието на танини обяснява адстрингентния ефект особено важен за потискане на възпалителния процес. Намалява се в значителна степен образуването на камъни в бъбреците, ускоряване извеждането на калциеви йони с урината, нормализиране на рН на урината. Ускореното излъчване на пикочна киселина и потискането активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, имащи главна роля в патогенезата на подаграта, предопределят използваенто на екстракта от листа на бяла бреза в помощ на профилактиката и лечението на това заболяване.

- Екстрактът от корени на черен бъз има диуретичен и диафоретичен ефект. Установява се и обезболяващо действие, което е важно при болестите на пикочо-оттделителната система, при възпаление и дискенизии на жлъчния мехур и при подагра.

В продукта е включен и натриев бикарбонат, който алкализира урината. Това пречи на развитието на болестотворните микроорганизми

ДОЗИРОВКА:

  • В помощ на профилактиката на пиелити, пиелонефрити, цистити, уретрити, холецистити и холелитиаза по една капсула на ден.
  • В помощ на лечението на същите - от 3 х 1 капсула до 3 х 2 капсули на ден.
  • В остър период на падагра - 3 х 3 капсули дневно.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Не са установени странични ефекти и противопоказания при препоръчаните дозировки.

Барса в помощ на профилактиката и лечението възпаленията на пикочоотделителната система (пиелити, пиелонефрити, цистити)

Възпалителните процеси са често срещани в патологията на отделителната система. В млада възраст проблемите преобладават при жените, а в по-напреднала – страданието се наблюдава еднакво при двата пола. То протича обикновено с температура, неприятна режеща или пареща болка в областта на кръста. При възпаление на пикочния мехур (цистит), болката е ниско долу към срамната кост и е придружена от чести позиви за уриниране. Нерядко заболяването протича драматично. Необходима е специализирана лекарска помощ. Обикновено лечението се провежда с широкоспектърни антибиотици и спазмолитици.

В случая би било добре да се включи продукта “Barsa”, който е комбинация от три лечебни растения, имащи отношение към профилактиката и лечението възпалителните процеси на бъбреците и пикочоотделителните пътища. Тогава ефектът от лечението е много по-категоричен и траен, страничните (токсичните) действия на прилаганите медикаменти са далеч по-малки, както и времето необходимо за възстановявяне на организма от заболяването е много по-кратко.

Барса (Barsa) съдържа екстракти от листа на бяла бреза (Betula alba L), листа от мечо грозде (Arctostaphyllos uva-ursi L) и корени от бъзак (Sambucus ebulus L).

Екстрактът от листата на бяла бреза има изразен диуретичен ефект (увеличаване отделянето на урина), като заедно с това увеличава отделянето на натриеви и хлорни йони. Това се дължи на съдържанието на флавоноиди и на калиев нитрат. Увеличената диуреза означава увеличен кръвоток през бъбреците, а това пък значи ускоряване на оздравителните процеси.

Екстрактът от листата на мечо грозде притежава уросептично действиe, дължащо се на фенолните глюкозиди-арбутин и метиларбутин, като това действиe е по-изразено в алкална среда. Това е причината в капсулата на Barsa да се включи натриев бикарбонат.

Екстрактът от корените на бъзак има диуретично и антимикробно действие. Всички горепосочени биологични ефекти на екстрактите от тези лечебни растения имат възможността да тласнат в благотворна посока оздравителните процеси при възпаление на пикочоотделителната система и да доведат до по-пълното й възстановяване. Ако пък ги приемаме превантивно, тези билки могат да ни предпазят от описаните по-горе страдания.

Това е дар от българската природа за нас.

Няма мнение за този продукт.

Напиши мнение

Вашето име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се поддържа!

Оценка: Лоша           Добра

Напишете кода показан на изображението по-долу:Ключови думи за БАРСА (BARSA) капс. 460 мг. х30 - Велеви


камъни в бъбреците, пиелонефрит, подагра, уретрит, цистит