Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Browser has a deprecated constructor in /home/izdravec/public_html/ikozmetika/system/journal2/lib/Browser.php on line 37
ОСТЕОБОР ФОРТЕ капс. х30
Категории

Връзка с нас

Мнения
много добре повлиява афти, освен гърлобол.. ...»
Таня
Мнго е добър1 отпушва носа мигновенно и за дълго.Н.. ...»
Nikolaev
Продукта кърти по всеки параграф! Мъжете да се зар.. ...»
Миро

ОСТЕОБОР ФОРТЕ капс. х30

ОСТЕОБОР ФОРТЕ капс. х30
12.99 лв.
бр. КУПИ!

Какво е остеопороза?

Остеопорозата е прогресиращо метабопитно заболяване на скелета, при кое­то намалява костната плътност и се нарушава микрострукгурата на костната тъкан. Това води до повишена костна чупливост и последващ повишен риск от фрактури. Загубата на костна маса започва от 40 г. възраст и е различна при мъжете и жените. Скелетът е биологично активна структура, в която през целия живот се извършва процес на костно ремоделиране - образуване и разграждане на костна маса. Равновесието между тези два процеса е много важно за осигуряване постоянството на костната маса и устойчивостта на костната тъкан. При нарушаване на това равновесие костната плътност на­малява в резултат на образуване на пори, фисури или кухини в костите.

Често срещано заболяване ли е остеопорозата?

Остеопорозата е най-често срещаното заболяване на скелета. Според СЗО остеопорозата е едно от заболяванията с голяма медицинска и социална зна­чимост. Остеопорозата се наблюдава по-често при жени, като честотата се увеличава с напредване на възрастта и особено в периода на менопаузата.

Колко вида остеопороза има?

Остеопорозата условно се разделя на три вида: ~ Менопаузална - при жени между 40 - 60 г. — Сенилна (старческа) - мъже и жени над 60 г. ~ Остеопороза обусловена от продължителен прием на кортикостероиди във високи дози (стероидиндуцирана остеопороза)

Какви са признаците на остеопорозата?

Остеопорозата се нарича "тиха епидемия". Намалението на костната плът­ност не е съпроводено с болки и може да остане незабелязано в продълже­ние на години. Най-честите признаци са нетипични болки в гърба, ставите

и костите. Обикновено остеопорозата е свързана с промяна в стойката (из­кривяване на гръбначния стълб) и намаляване на ръста (компресионни фрак­тури). Най-сериозната последица е счупване на шийката на бедрената кост.

Как се открива остеопорозата?

За поставяне на диагноза се използват различни методи - клинични и лабо­раторни изследвания, рентгенография, остеодензитометрия (измерване на костната плътност) и др. Най-голямо значение има остеодензитометрията, при която целта е откриване на намалена костна плътност, оценка на бъде­щия риск от фрактури и проследяване на ефекта от провежданото лечение.

Какви са възможностите за борба с остеопорозата?

Борбата с остеопорозата е комплексна. Включва пълноценно хранене, физическа активност и използване на някои лекарства и природни продукти. Използваните средства за лечение на остеопороза могат да се разделят на две основни групи: Продукти, потискащи костната резорбция Средства, стимулиращи костното образуване Важно значение при остеопорозата има профилактиката и ранното й диагности­циране.

Какво да изберем - лечение или профилактика?

Основна цел на профилактиката и лечението на остеопорозата е предотвра­тяването на фрактурите. Профилактиката и лечението на остеопороза се състоят в повишаване на костната плътност в периода на скелетна зрелост, предотвратяване на костната загуба и възстановяване на костните минерали и структура при вече явна остеопороза. При доказана остеопороза може да се повиши костната плътност, но не и да се възстанови напълно първоначал­ната костна микрострукгура и здравина. Освен това остеопорозата е коварна болест, която протича безсимптомно. Може да минат много години преди тя да бъде открита, в резултат на което последиците да са фатални. Също така лекарствата, използвани за лечение на остеопороза са много скъпи и в много случаи недостъпни за голяма част от населението. Затова предотвратяването на остеопорозата е много по-ефективен подход, отколкото лечението й.

Кои са рисковите фактори за остеопорозата?

Рисковите фактори за остеопорозата са наследствената предразположеност, ранна менопауза под 45 г„ заседнал начин на живот, ниско съдържание на калций в организма, неправилно и непълноценно хранене, ниско телесно тето, фрактури спед 40 годишна възраст, продължително лечение с корта- костероиди във високи дози, тютюнопушене, употреба на кафе и алкохол.

Полезни съвети за предотвратяване на остеопорозата

  • Движете се активно
  • Увеличете приема на храни, съдържащи калций и витамин D
  • По възможност намалете приема на захар, сол и мазнини Откажете се от тютюнопушенето
  • Намалете употребата на алкохол и кафе
  • Започнете профилактика навреме (35 - 40 г. възраст)
  • Консултирайте се с Вашия лекар относно остепорозата Опитайте се да намалите стреса

Osteobor forte е търговска марка на фирма БОРОЛА. Продуктът е произведен в САЩ в съответствие с изискванията на Добрата производствена практика. Osteobor forte е добавка към храната. Да се съхранява на сухо място, недостъпно за деца, при температура под 30" С.

Какво представлява Остеобор форте?

Остеобор форте е рационална комбинация от природни продукти, осигуряваща доброто здравословно състояние на костната система.

Какво е рационалното при избора на съставките?

За предотвратяване на остеопорозата е необходима рационална комби­нация от вещества, които предотвратяват костната загуба, възстановяват костните минерали и микроструктура и повишават костната плътност. Та­кава комбинация е Остеобор форте, която съдържа калций, иприфлавон, метилсулфонилметан, аскорбинова киселина, витамин D3, магнезий, L-лизин, екстракт от Equisetaceae, цинк и пиридоксин. Те взаимно се допълват и усилват ефекта.

Каква е ролята на отделните съставки?

Иприфлавон е едно от малкото природни вещества, което може да спре развитието на остеопорозата, да възстанови костната плътност и мине­рализация. Потиска костната резорбция без да се наблюдават странич­ните ефекти на хормонозаместителното лечение с естроген. Остеобор форте съдържа лесно усвоима форма на калция. Метилсулфонилметан (МСМ) е важен за образуването на колагена и за поддържане на костите, ставите, ставните връзки и сухожилията здрави. Облекчава болката и намалява възпалението на ставите. Витамин D3 повишава резорбцията на калций и вещи до увеличаване плътността и здравината на костите. Аскорбиновата киселина е необходима за синтеза на костната тъкан като напр. колаген. L-лизин е незаменима аминокиселина, която усилва ре­зорбцията и намалява излъчването на калция. Спомага за образуване

на колагена и възстановяване на тъканите. Екстрактът от Equisetaceae съдържа голямо количество силиций, подпомагащ възстановяването на съединителната тъкан. Заедно с магнезия, цинка и пиридоксина са не­обходими за правилното усвояване на калция.

Как действа Остеобор форте?

Остеобор форте спомага за намаляване на риска и борба с остеопоро­зата. Повишава плътността и здравината на костите, минерализацията и правилното усвояване на калция, потиска костната резорбция, облек­чава болката и намалява възпалението на ставите.

Кога да използваме Остеобор форте?

Всяка жена над 35 - 40 г. има нужда от Остеобор форте. Остеобор форте може да се използва при всички видове остеопороза - жени в менопауза (40-60 години), сенилна остеопороза (мъже и жени над 60 г.), и при стероидиндуцирана остеопороза.

Как да приемаме Остеобор форте?

За намаляване риска от остеопороза се приема по 1 - 2 капсули дневно по време на хранене. Дневната доза при доказана остеопороза в след­ствие на менопауза е 2 капсули, при сенилна остеопороза 1 капсула, а при стероидиндуцирана - 2 капсули.

Как да съхраняваме Остеобор форте?

На сухо място при температура под 30°С, недостъпно за деца.

Няма мнение за този продукт.

Напиши мнение

Вашето име:


Вашето мнение: Забележка: HTML не се поддържа!

Оценка: Лоша           Добра

Напишете кода показан на изображението по-долу:Ключови думи за ОСТЕОБОР ФОРТЕ капс. х30


кости, остеопороза