Удължаването и сгъстяването на косата е вредно за здравето

удължаването и сгъстяването на косата вредноЕксперти призовават за отказ от удължаването на косата. Според тях, няма по сигурен начин да се влоши здравословното състояние от подобна процедура. В същото време, търсенето на допълнителни коси е нараснало през последните няколко години с 40%. Същевременно все повече и повече хора се обръщат за помощ към лекарите във връзка с негативните последствия от удължаването на косата, казва експерта по здравето на косата и скалпа Стив Обрайън.
Факт е, че поради допълнителните коси страдат космените фоликули, изпитвайки напрежение. Това може да предизвика възпаление и загуба на коса. Експертите подчертават, че колкото по-дълга е допълнителната коса, толкова по-голяма вреда се причинява на косата. А лепилото, восъкът и другите методи, използвани за закрепване на допълнителните коси на главата, предизвикват чупливост и изтъняване.

One Reply to “Удължаването и сгъстяването на косата е вредно за здравето”

  1. Пенка Златева :

    Тук вече нещо не съм съгласна. Имам позната, която е с удължена и сгъстена коса. Има зашити лентички в косата. Страхотно е готина. Знам, че от около десет години ходи така. От нея съм чувала, че е адски готино и не вреди на косата. Ами тя ги носи вече 10 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.