Секс след 50-те! Жени, не се притеснявайте!

Сексуалната активност при жените след настъпване на 50-ата им годишнина не е мит!

секс жени

Със закръглянето на половин век животът не свършва, още по-малко тази златна възраст означава край на сексуалните занимания!

Въпреки че много жени се притесняват да дадат изражение на сексуалните си желания, след като са навършили 50 години, това е толкова погрешно, колкото и вредно. Според редица изследвания, жените, които са запазили сексуалната си активност и след настъпването на тази възраст, могат да се похвалят със значително по-пълноценен живот във всяко едно друго отношение, като за някои в сила е и твърдението, че те живеят с около 10 години по-дълго от тези, които са сложили край на секса.

Причината се крие в различните процеси, през които тялото преминава по време на сексуален акт, които забавят стареенето и подпомагат поддържането на жизнеността и младостта на клетките и на тялото като цяло.

Разбира се, с напредването на възрастта настъпват определени промени във функционирането на отделните системи в тялото, затова не бива да ви притесняват предписаните от гинеколога ви хормоналните таблетки. Най-често те де препоръчват при наличието на хормонален дефицит, водещ до сухота и сърбеж във влагалището, възпрепятстващи или затрудняващи сексуалния акт.

Освен това – редица специалисти заключават, че сексът е в главата, а не в тялото!

Източник: Здраве.орг

3 Replies to “Секс след 50-те! Жени, не се притеснявайте!”

  1. Бонбончето :

    Съгласна съм с написаното, въпреки, че аз съм на 20, но това не ми пречи да знам. Добрият сексуален живот подмладява/ и мама мисли така/.Тати също.

  2. ТАНЯ :

    ТАКА Е,РЕДОВНИЯ СЕКС Е ЗДРАВЕ! ПОТДЪРЖА ТЕ МЛАД И ТОНИЗИРАН,С УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ СИ ЖЕЛАН,НЕОБХОДИМ,ПОТРЕБЕН! АЗ СЪМ НА 54 И РЕДОВНО ПРАВЯ СЕКС,И НЕ СМЯТАМ ДА СЕ ОТКАЗВАМ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.