Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия

Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия
Sacral Chakra или Свадхищхана чакра е втората от седемте чакри в човешкото тяло.  Тя е разположена под пъпа, в центъра на корема и свързва сплита на простатата, надбъбречната жлеза, половите жлези и бъбреците. Нарича се още сакрална чакра.

Тази чакра се визуализира с оранжев цвят и е свързана с притока на сексуална енергия, усещането за греховност и вина, и отговаря за отношението към интимните и творчески връзки.

Sacral Chakra помага за баланса в живота, като стимулира чувството на свобода и отговорност. Всички творчески идеи и импулсивни реакции произтичат от Свадхищхана.

Енергията, която преминава през Sacral Chakra, се нарича Хара. Задържането и липсата на нормален приток на Хара може да е причина за появата на заболявания на половата и отделителната система, проблем в общуването с интимния партньор и други.

Когато енергията в Свадхищхана чакра е балансирана, качества като чувствителност и интуиция се увеличават. Хората се превръщат в идеалисти и мечтатели, което им помага да се справят по-лесно с възникнали проблеми и стресови ситуации.

Липсата на баланс, от своя страна, може да доведе до блокиране на творческото мислене и умението за комуникацията с околните, агресивно поведение, загуба на реална преценка и други.

Балансирането на Хара може да се постига с релаксиращи техники, медитация и с помощта на мантри.

Източник: Puls.bg Снимка: Dreamstime

2 Replies to “Сакралната чакра увеличава притока на сексуална енергия”

  1. Наталия Цветкова :

    Един от начините да се постигне този баланс е чрез Рейки.Не знам учените и лекарите какво казват по този въпрос,но фактите са си факти!И се постигат чудесни резултати!!!!

  2. Вили Великова :

    Здравейте, госпожо Цветкова! Благодаря за изказаното мнение! Ще се радвам на бъдещо сътрудничество между нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.