Няколко излишни килограмa водят до депресия, а не до затлъстяване

затлъстяване и депресияФренски учени са провели изследвания и направили изненадващ извод: стройните тийнейджърки са по-малко засегнати от депресия в сравнение с техните връстнички, които имат няколко килограма наднормено тегло.

Изследването опровергава установилото се мнение, че дебелите хора имат положителна нагласа. Чувство за благосъстояние може да се дължи на хормонални и невроендокринни особености, съчетани с наднормено тегло. А може да бъде резултат от това, че човекът се е отказал от борбата с наднорменото тегло и се е научил да обичам себе си такъв, какъвто е.

В проучването, за установяване на връзката между индекса на телесна маса и депресията, участвали около 40 000 младежи. Дадената връзка е актуална както за момчета, така и за момичета. Освен това, повече момичета са били в състояние на депресия, въпреки че те са по-малко в сравнение с връстниците си от противоположния пол. При момчетата затлъстяването или просто излишните килограми се асоциирали с депресия. При момичетата пък повече психични проблеми се фиксирали във връзка с леко наднормено тегло.

5 Replies to “Няколко излишни килограмa водят до депресия, а не до затлъстяване”

 1. Ралица Рачева :

  Приемайте една трета от протеините за деня със закуската.
  Те забавят храносмилането и предпазват от колебанията в стойностите на кръвната захар. Също така снабдяват организма с триптофан, който действа като антидепресант.Желая ви успех!

 2. Ралица Рачева :

  Закусвайте всеки ден.
  Превърнете закуската в автоматичен навик и ще забравите завинаги понижената кръвна захар в края на деня и неистовото желание да си хапнете нещо сладко. Желая ви успех!

 3. Ралица Рачева :

  Закусвайте по-рано.
  Най-добър резултат има, когато дори и да не сте гладни закусвате в рамките на един час след ставане. Заради понижената кръвна захар рано сутрин мозъкът произвежда един хормон, който подтиска апетита, но го увеличава по-късно през деня.Приятен апетит и добро настроение ви желая!

 4. Bonboncheto :

  ами аз със 100 грама да кача и съм в депресия Всяка сутрин се тегля и ако съм качила цял ден стоя гладна ама после съм си супергот

 5. Вили Великова :

  Всичко е много вярно. Аз много държа на добрата визия. Придържам се към здравословен начин на живот. Спортувам. Храня се здравословно. РЕДОВНО ЧЕТА ВАШИТЕ СТАТИИ и правя изводи за себе си. Благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.