Запекът може да се подобри, използвайки сок от домати

Запек - доматен сок

Ако имате проблеми свързани със затруднено изхождане и желаете да ги решите по естествен път, можете да се доверите на доматите и сокът който се получава от тях.

За запекът може да има много причини – стрес, заседнал живот, диета бедна на фибри и други полезни вещества – всичко това има отрицателно действие върху нашето тяло, включително и храносмилателната система. В резултат на всички тези фактори може да се появи запек.

От основно значение е да реагираме колкото може по-бързо, тъй като само по този начин ще сме сигурни, че проблемът ще бъде решен по природосъобразен и благоприятен за организма начин.

Благоприетен ефект върху запекът оказва консумацията на сок от домати. Това се дължи на факта, че в доматите се съдържа антиоксиданта липокен – той помага при различки сърдечни заболявания и понижава риска от появата на туморни заболявания, също така приема му се препоръчва и при болни с проблеми с храносмилането.

Ефектът на липокенът може да се повиши, чрез прибавянето на 2-3 капки олио или маслинено масло към сока, което води до ускоряване на метаболизма и храносмилането. По този начин изхождането става по-лесно, което е предпоставка за по-ниска телесна маса.

В допълнение – сокът от домати съдържа големи количества витамин C, една от чийто функции е да спомага за правилното действие на имунната система. Също така доматеният сок е богат на калий, като по този начин осигурява на тялото необходимата му дневна доза.

За правилното функциониране на храносмилателната система е достатъчно да се приемат по две чаши доматен сок дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.