Домашно лечение на някой болести на стомаха

гастрит диагнозаЧервата на човека трябва да се почистват два пъти в го­дината: пролет и есен. Ако желаете да бъдете здрави, праве­те го.

Горчи ли ни сутрин в устата, това означава, че трябва да вземете очистително. Стомахът ще трябва да се разтрива 7 сутрини с топла вода и да се налага 7 вечери с възварен то­пъл овес. Ако болестта се е появила през лятото, налагане­то може да се извърши и с шума от бъзак (сварена, за да омекне). На осмата сутрин се взема очистително.

45 г силемекия(александрийски лист) се вари в 800 г во­да. Когато тя изври до 500 г. се отцежда само отварата и към нея се прибавят 100 г захар. Изчаква се разтапянето на захар­та. Отварата се изпива в продължение на 8 часа по малко, не наведнъж.

След 8 дни седемте разтривки се повтарят, повтаря се и налагането с овес 8 сутрини.

Ако не се намери силемекня (александрийски лист), тя се замества от английска сол 45 г, смесена с 500 г вряла вода и 100 г захар. Изпива се в разстояние на 3 часа. До вечерта не поемайте никакви храни.

Глауберовата сол също се взема като английската след 7 разтривки и налагане с овес 7 вечери. На осмата се вземат 45 г глауберопа сол, 500 г вряла вода и 100 г захар. Изпиват се предобед, в разстояние на 3 часа, по малко и по време на разходка. Докато не се пречисти стомахът, не поемайте ни­какви храни, След 8 дни прочистването се повтаря.

Помага и рициновото масло. Когато имате запичане на червата, от него се взема 45 г и се смесват в 200 г топло прясно мляко. Изпива се по малко. В случай, че не намери­те рициново масло, ще вземете 45 г мана и ще я сварите в 500 г вода и 100 г захар, Течността трябва да остане до 250 г. Изпива се по малко до вечерта. След 8 дни повтаряте същия начин на лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.