Домашно лечение на диария

Има няколко варианта за лечение на диариядиария:

  • Всеки ден се вземат по 2 или 3 пресни яйца и се разби­ват в 350 г студена вода. Разтворът се пие през деня. Не тряб­ва да се пие друга вода. Така се прави, докато болният озд­равее.
  • Вземат се 300 г листа от дюля, варят се в 1200 г вода, докато водата остане 1000 г, и се прибавят 100 г захар. Все­ки ден трябва да изпива по 300 г от тази течност.
  • Пие се отварата на ориз без сол вместо вода.
  • Счукват се на дребно 200 г шикалки или жълъди от дъб или цер, варят се в 600 г вода, докато тя остане 400 г. Отва­рата се прецежда и към нея се прибавя захар. Болният пие от нея 3-4 лъжици на ден.
  • Нарязват се на дребно 2-3 глави от питомен мак и див мак (слети коси) и се варят в 300 г вода, докато тя остане 250 г. Прибавя се малко захар. Болният пие от водата в 1 часа след полунощ и в 13 часа през деня. Това лечение продължа­ва 7-8 дни.
  • При диария помага и чорба от дренки или диви круши.

По време на боледуването не се яде люто и солено. Ди­арията е болест на горещото време.

Домашно лечение на кървава диария

Приготвя се отвара от дренки и ориз. Пие се като чай.

Приготвя се отвара от трънки и диви круши. Пие се като чай.

Една лъжичка счукани на прах липови или върбови дърве­ни въглища се смесва със 150 г студено прясно мляко. Пие се три пъти на ден поне 15 дни.

Течност, приготвена от 150 г оцет от вино и една лъжица сол, се ние 15 дни по три лъжички на ден — предобед, на обяд и след вечеря.

От отвара, приготвена с вътрешната кора на червената вър­ба, се пие по три пъти на ден в продължение на 15 дни.

Смес от 300 г силен спирт и 15 г камфор се пие на ден по три лъжички чаени. Лечението продължава 15 дни.

Две яйца, разбити в 150 г вода и подправени с 30 г захар, се изпиват сутрин. Същото се повтаря и вечер. Лечението продължава 7-8 дни.

По време на лечението не трябва да се работи. Да се яде лесносмилаема храна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.