Динята заклет враг на камъните в жлъчката и бъбреците

Динята – продукт помагащ при различни здравословни проблеми

Какво се съдържа в динята?

 

Динята най – вече съдържа вода около 85 – 90% и захари, от които преобладаващи са глюкозата и фруктозата. Застъпени са при нея фолиевата киселина, целулоза и пектин. От царството на витамините присъстват А, С, Р, H и от група В. При минералните соли най-изразено е съдържанието на калия и натриевите соли. Динята изобилства от калций, каротин, магнезий и желязо.

 

За какво е здравословна?

 

 • Тя e неповторим освежаващ плод или напитка за горещите дни през лятото.
 • Има диуретичното действие, затова че в плодовото месо и в сока от диня се съдържат големи количества минерални соли – най-вече калиевите.
 • Пресният сок от диня е тествано лечебно средство при възпалението на пикочните канали и бъбречното легенче, също при камъни и песъчинки в бъбреците.
 • Помага за изхвърлянето на камъни и песъчинки от жлъчният мехур.
 • Сокът също помага при хората със сърдеченни проблеми.
 • Добре повлиява и на страдащите от възпаление на черния дроб.
 • Редовната консумацията на диня благоприятно действа при запечения стомах.
 • Добре влияе на хората с много високо кръвно налягане.
 • Диабетиците спокойно могат да си похапват от сочния плод, защото захарозата в него е с ниска стойност.
 • За хора с излишни килограми се препоръчват разтоварващи дни само с диня, защото калориите в динята са едва 30 – 35 ккал на 100 грама. Динената диета ще даде на фигурата отражение и на общото ни здравословно състояние.

 

3 коментара за “Динята заклет враг на камъните в жлъчката и бъбреците

 1. Ралица Рачева :

  Динена диета:
  Това е една много лесна диета, тъй като не е необходимо нито да броите калориите, нито да си съставяте дневно меню.
  Принципът е изключително прост:
  През целия ден яжте само диня, нищо другоДневната дажба се разпределя: 1 кг диня на 10 кг телесно тегло.Или ако тежите 60 кг трябва да приемате 6 кг диня дневно, разделени на 5-6 порции.Ако се чувствате добре през първия ден – продължете диетата, но не повече от 5 дни.Запомнете, че такъв род експерименти с храненето се отразяват по различен начин на организма. Ако почувствате след ден-два някакви проблеми с храносмилането или се чувствате подтиснати по-добре прекратете диетата.Желая ви успех!

 2. Ралица Рачева :

  Диетата се спазва максимум 7 дни, ако можете да издържите дотогава. Все пак –
  След като приключи диетата, не превключвайте на сладобед и пържоли. Опитайте се да спазите следното меню.Закуска – овесена каша, обезмаслена извара или сирене, може и едно яйце.Обяд: риба или месо, салата от зеленчуци, подправени с лимонов сок и зехтин.Вечеря: 1 килограм диня за 30 килограма ваши. Тоест ако тежите 50-60 килограма – можете да си сложите в чинията 2 кг диня.Желая ви успех!

 3. Ралица Рачева :

  Динята е истинска панацея за страдащите от подагра и хронична бъбречна недостатъчност. Тя буквално измива токсичните продукти на пуриновата обмяна от тъканите. Затова се препоръчва и при проблеми с пикочните пътища. Водният плод може бързо да реши проблем с хроничен запек. Изчистването става благодарение на нежната целулоза и на магнезия. Освен това тя регулира перисталтиката и стимулира отделянето на жлъчен сок.Мисля това са няколко силни аргумента да ядем диня през целия сезон. Успех на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.