Балнеолечение на дископатия

балнеолечениеПреди да споменем връзката между балнеолечението и дископатията, нека изясним за тези, които не знаят – какво представлява всъщност балнеолечението?

Това е форма на лечение, при която се използват минерални бани. Важното при този вид лечение е водата, която ще се използва за водната баня да бъде богата на различни минерали като радий, сяра, селен и други. Що се отнася до температурата на водата, балнеолечението може да се осъществи и чрез топла вода, и чрез студена такава.

Ако се чудите кога е открит този метод на лечение – той съществува от много отдавна! Още древните римляни, траки и гърци са го използвали. Дългото му просъществуване е още едно доказателство, което подсказва, че щом се е запазило до днес, значи наистина има позитивен ефект.

Към днешна дата, на територията на страната има десетки селища, разполагащи с минерални бани и предлагащи балнеолечение, а условията за прекарване няколко дни на подобно място са много добри.

Балнеолечението има лечебни свойства. Минералните бани могат да помагат при проблеми със сърцето, бронхит и др. Минералната баня може да се използва също и за подводен масаж и гимнастика, а топлата вода спомага за подобряване на пречиствателната функция, на бъбреците.

Каква е връзката между дископатията и балнеолечението обаче?

Минералните извори, обикновено са разположени на места, където климатът е добър. Чист въздух, красива природа наоколо, много вода за лечение и т.н. Всичко това оказва положителен ефект върху лечението на заболявания, отнасящи се към периферната нервна система и не само. Едно от тези заболявания е и дископатията.

За осъществяването на водния масаж се използват специални инструменти. Особено полезни при дископатията и другите подобни заболявания са минералните извори, богати на сяра.

Добре е освен балнеолечението да се правят и специални упражнения, когато сте на почивка, на избрани от вас минерални бани.

По принцип на местата, където се предлага спа и лечебни минерални бани има специалисти, чиято задача е да помогне при осъществяването на нужната терапия, която да облекчи болката на страдащите от дископатия. Те дават насоки при правенето на различните видове упражнения. Също така е важно масажите да се правят от специалисти, за да има положителен ефект. Хидромасажите също спомагат за облекчаване на болката.

Преди да се подложите на такъв вид масаж, обаче е добре да се консултирате с Вашия лекар. Например, при някои хора не е препоръчително да се възползват от водни масажи, „разтривания” и загревки. Пример за такива хора са тези, които страдат от плексит.

Дископатията може да бъде сбъркана с други заболявания. Именно затова ви съветваме първо да се консултирате със специалист лекар и чак след като той направи изследвания и официално диагностицира това заболяване, можете да се консултирате с него относно методите за облекчаване на болка, които смятате да предприемете, дали са подходящи при вашето състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.